Thk'nın 27'nci Genel Başkanı Kürşat Atılgan Oldu - Son Dakika
Güncel

Thk'nın 27'nci Genel Başkanı Kürşat Atılgan Oldu

Thk\'nın 27\'nci Genel Başkanı Kürşat Atılgan Oldu

Türk Hava Kurumu 44’üncü Olağanüstü Büyük Genel Kurulu’nda, 564 delegenin oy kullandığı seçimde Kürşat Atılgan, geçerli oyların 324’ünü alarak Türk Hava Kurumunun 27’nci Genel Başkanı seçildi.

12.10.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu 44'üncü Olağanüstü Büyük Genel Kurulu'nda, 564 delegenin oy kullandığı seçimde Kürşat Atılgan, geçerli oyların 324'ünü alarak Türk Hava Kurumunun 27'nci Genel Başkanı seçildi.

Türk Hava Kurumu 44'üncü Olağanüstü Büyük Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi'nin de oy kullandığı seçimlere delegelerin katılımı oldukça yoğundu. 564 delegenin oy kullandığı seçimde Kürşat Atılgan, geçerli oyların 324'ünü alarak Türk Hava Kurumunun 27'nci Genel Başkanı oldu. İki aydır Genel Başkanlık görevini vekaleten yürüten Mustafa San ise 238 oyda kaldı.

Kürşat Atılgan'ın THK Vakfı Başkanlığını da yürütüyor olması nedeniyle, THK, THK Vakfı ve THK Üniversitesi yönetimi yeniden tek kişide toplanmış oldu. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından diğer Başkan adayı Mustafa San ile el ele kürsüye çıkarak delegelere ve misafirlere seslenen Kürşat Atılgan şunları söyledi:

" THK yüce bir kurumdur. İstiklal Marşı'nda dendiği gibi 'Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak'lardan biridir. Seçimin kaybedeni yoktur. Hepinize ihtiyacım var. Hep birlikte ele ele verip, bayrağı en yukarılara taşıyacağız. Bu kurum; kurban derileri, fitre ve zekat paralarıyla kuruldu. Delegelerimiz arasında TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları var. Mülklerimizin bir kısmı haramiler tarafından gasp edilmiş durumda. Derhal el atacağız. Ben başkan kaldığım sürece, böylesini güçlü bir kurumun tek kuruşunu yedirtmem. Kursaklarından çeker çıkarırım."

Mustafa San'ında yaptığı konuşmada herkese teşekkür ederek her zaman desteğe ve göreve hazır olduğunu, 25 yıllık kurum mensubu olarak bunu şeref sayacağını söyledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneral rütbesiyle emekli olan ve 23'üncü dönemde milletvekilliği de yapan Kürşat Atılgan'ın özgeçmişi şöyle; 1956 Osmaniye Kadirli'de doğdu. 1976 Hava Harp Okulundan mezun oldu. 1985 yılında Hava Harp Akademisini bitirerek kurmay subay oldu. 1990'da Fransız Hava Harp Akademisi ve Fransız Silahlı Kuvvetler Akademisini tamamladı. 1994-97 yılları arasında Şam'da Askeri Ateşe olarak bulundu. 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetler Akademisini, 2001 'de Milli Güvenlik Kurulu Akademisini bitirdi. Hava Harp Okulu Alay Komutanlığı, Malatya ile Eskişehir'de Filo ve Üs Komutanlığı yaptı. Hava Kuvvetleri Karargahında Personel Plan Yönetim Daire Başkanlığı ve İstihbarat Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2006 yılında Silahlı Kuvvetlerden Hava Pilot Tuğgeneral rütbesindeyken ayrıldı ve 2007 genel seçimlerinde Adana Milletvekili seçildi. Bu görevi sırasında NATO Parlamenterler Asamblesinde (NATOPA) Türkiye'yi temsil ederken NATOPA'nın Savunma Güvenlik Komitesi başkan yardımcılığına seçildi. Halen THK Havacılık Vakfı Başkanlığını da yürütmekte olan Atılgan, 11 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen 44'üncü Olağanüstü Büyük Genel Kurulda THK'nin 27'inci Genel Başkanlığına seçildi.

İngilizce ve Fransızca bilen Kürşat Atılgan evli ve iki çocuk babasıdır. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Thk'nın 27'nci Genel Başkanı Kürşat Atılgan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement