Thk'nın 92. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Thk'nın 92. Kuruluş Yıldönümü

Thk\'nın 92. Kuruluş Yıldönümü

Türk Hava Kurumu (THK) Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San, THK'nın 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

16.02.2017 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San, THK'nın 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

San, mesajında, THK'nın Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Türk ulusuna en değerli armağanı ve emaneti olduğunu belirtti.

16 Şubat 1925'de Atatürk'ün direktifleriyle Türk Teyyare Cemiyeti'nin kurularak havacılık alanında batıyla yarışmanın bayrağının açıldığını ifade eden San, şunları kaydetti:

"Bugün 92 yaşına basan Türk Hava Kurumu kadirşinas vatandaşlarımızın ve yerel yöneticilerimizin destekleriyle 92 yıldan beri Atatürk'ün kendisine yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda gençlere havacılığı sevdirmek, havacı gençlik yetiştirmek, havacılığı yurt sathına yaymak, havacılık araç ve gereçlerini üretmek üzere kurulmuş ve 92 yıldır, 6 bin pilot yetiştirmiş, her yıl 65-70 yetiştirdiği pilotu hava yolu şirketlerine göndermiş, 90 bin paraşütçü,15 bin planörcü, 3 bin yamaç paraşütçü yetiştirmiş, 100 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir. Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurarak tüm öğrencilerimize başarılı bir öğrenim sürdürmek ve meslek sahibi edinmeleri sağlanmaktadır. THK'nın görevlerinden en önemlisi binlerce orman yangınına müdahale etmiş ve hava ambulans uçaklarıyla yüzlerce organ nakli yapmış hastalara şifa olmuştur. Türk Hava Kurumu, Türk Hava Yolları'na ve sivil havacılık sektörüne pilot yetiştirmektedir. Havacılık sektöründeki hızlı gelişmeler nedeniyle pilot açığını kapatmak üzere pilot kursları açmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Thk'nın 92. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement