THK'nın Ambulans Helikopterleri Geceleri de Hizmet Verecek - Son Dakika
Ekonomi

THK'nın Ambulans Helikopterleri Geceleri de Hizmet Verecek

THK\'nın Ambulans Helikopterleri Geceleri de Hizmet Verecek

Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfına bağlı Gökçen Havacılıka ait helikopterler hava karardığında da sağlık ve kurtarma hizmeti verecek.

29.04.2014 22:24  Güncelleme: 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık Vakfı'na bağlı Gökçen Havacılık, geceleri de helikopterlerle sağlık ve kurtarma hizmeti sunacak.

Helikopter pilotlarına gece görüş kabiliyeti kazandıran gözlüklerin sivil havacılık sektörüne katkıları, Etimesgut'taki Türkkuşu Havaalanı'nda düzenlenen etkinlikle basın mensuplarına tanıtıldı.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kurum 12 Ağustos 2013'te beş helikopterle işe başladıklarını, bugün ise 17 helikopterle sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Yıldırım, sekiz helikoptere gece görüş kabiliyeti kazandırdıklarını belirterek, "Bu helikopterlerle hem ambulans hem de arama kurtarma hizmeti yapmaktayız. Gece görüş gözlükleriyle gece hizmetini de ülkemize kazandırmaktan THK çalışanları olarak mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yaşamın sadece gündüz değil gece de devam ettiğini altını çizen Yıldırım, kaza, doğum ve acil vakalara yönelik helikopterlerin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde görev yapacağını aktardı.

Yıldırım, gece hizmetinin gelecek hafta Ankara'da başlayacağını, daha sonra nüfusun yoğun olduğu İstanbul, İzmir, Antalya'ya, zamanla diğer illere yayılacağını kaydetti.

Gece görüş sistemi Amerika, Almanya, Finlandiya'da sivil amaçlı olarak kullanılıyor. Türkiye'nin, bu sistemi sivil amaçlı kullanan dördüncü ülke olduğu bildirildi.

THK Havacılık Vakfı'na bağlı Gökçen Havacılık, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Bakanlık adına ambulans helikopter hizmeti sunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi THK'nın Ambulans Helikopterleri Geceleri de Hizmet Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement