Thk'nın Organize Ettiği "Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışmaları"Nın İlk Ayağı Tokatta... - Son Dakika
Yerel

Thk'nın Organize Ettiği "Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışmaları"Nın İlk Ayağı Tokatta...

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından organize edilen “Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışmaları”nın ilk ayağı Tokat’ta başladı.

21.05.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından organize edilen "Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışmaları"nın ilk ayağı Tokat'ta başladı. Turhal ilçesine bağlı Şenyurt beldesi sınırları içerisinde bulunan Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü tesislerinde başlayan ve THK kontrolünde gerçekleşen Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmasına 6 farklı ülkeden yaklaşık 50 sporcu katıldı.

Yamaç Paraşütü sporunun her geçen gün daha da geliştiği Tokat, Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmaları'nın ilk ayağına sahne oldu. Dünyanın değişik ülkelerinden birçok havacılık otoritesinin uçuş kalitesi açısından örnek gösterdiği Turhal Mercimek Tepe, THK tarafından verilen teknik destek ve bölgenin mülki ve idari amirlerinin gösterdiği yoğun gayret sayesinde havacılık sporları merkezi olabilme yolunda marka değerini her geçen gün artırıyor. Tüm bu gayret ve olumlu çalışmaların meyvesini son birkaç yılda ciddi nispette alan Mercimek Tepe, 2016 yılı Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu yarışmalarının ilk ayağına ev sahipliği yaptı. Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde 1200 metre yükseklikte bulunan Mercimek Tepe'de düzenlenen Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması'na yurt içinden ve Rusya, Fransa, Tacikistan, İran, Ukrayna, Kazakistan'ın bulunduğu 6 farklı ülkeden sporcular katıldı. İl protokolünün ve havacılık sevdalılarının yoğun ilgi gösterdiği Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmasının açılışında Tokat Valisi Cevdet Can, Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan ve Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz birer konuşma yaptı. 20 Mayıs 2016 Cuma günü başlayan Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz Tokat ve Turhal'ın yamaç paraşütü açısından ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Mercimek Tepe'nin kısa sürede uluslararası marka değeri taşıyacak hale gelebileceğini ifade eden Akyüz, "Mülki ve yerel yönetimlerin desteği çok önemli. Bu destek, gerek Tokat Valisi Cevdet Can, gerekse Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız tarafından verilmektedir. THK'da en kısa sürede bölgeden yamaç paraşütü öğretmenleri yetiştirmek üzere bir program yapacak. THK'nın önderliğinde bölge kısa sürede kendi kendine yeterli hale gelebilecek. Bu programda emeği geçen herkese ve sporculara teşekkür ediyorum, emniyetli uçuşlar diliyorum" dedi. Organizasyonda, Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve eşi Şeyma Yıldız da uçuş gerçekleştirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Thk'nın Organize Ettiği 'Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışmaları'Nın İlk Ayağı Tokatta... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement