THK'nın "Yıldırım"ı Çok Sevildi - Son Dakika
Güncel

THK'nın "Yıldırım"ı Çok Sevildi

THK\'nın "Yıldırım"ı Çok Sevildi

Türk Hava Kurumu Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin ilk kez lastik motorlu olma özelliği taşıyan "Yıldırım" isimli model uçağı ilgi görüyor.

20.08.2014 11:48  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin ilk kez lastik motorlu olma özelliği taşıyan "Yıldırım" isimli model uçağı ilgi görüyor.

THK Model Uçak Öğretmeni Aydın Aydeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, model uçakları ve eğitimleri, Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun kuralları çerçevesinde yaptıklarını kaydetti.

Daha önce F1A ve F1B sınıfına giren "Ata" ve "Kırlangıç" uçaklarının üretimini yapıp, eğitimlerini verdiklerini anlatan Aydeniz, şöyle konuştu:

"Bu yıl lastik motorlu bir uçağımızı dizayn ettik ve kurslarda uygulayama koyduk. 'Yıldırım' ismini verdiğimiz uçak, çok beğenildi. Kurslarımız yoğun olarak devam ediyor. Her hafta yeni gruba eğitim veriyoruz. Yıldırım uçağımızın yapım kursları 12 ay boyunca devam edecek. Yıldırım'ı Türkiye geneline iletmek için hazırlıklarımız devam ediyor. Türkiye'de var olan şubelerimiz, havacılık kolu ve kulüplerimizle koordineli olarak yapım sayısını hazırlıyoruz."

Aydeniz, öğrencilerinin "Yıldırım" konusundaki geri dönüşlerinin çok iyi olduğunu vurguladı.

Daha önceden lastik motorsuz modelleri yaptıklarını ifade eden Aydeniz, "Yeni bir modele ihtiyaç duyuyorlardı. Yıldırım ile yeni bir model gördüler. Çocukların da ilgisi bu yönde olacak. Daha fazla mekanizma, eğlence ve eğitim yönü Yıldırım'da çok yüksek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THK'nın 'Yıldırım'ı Çok Sevildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement