THK Yeniden Yapılanıyor - Son Dakika
Ekonomi

THK Yeniden Yapılanıyor

THK Yeniden Yapılanıyor

THK Genel Başkanı Atılgan, "THK'nın gerek personel, gerek satın alma, gerek ve finans alanındaki teşkilatlanma neticesinde yeniden yapılanması sağlanacaktır" dedi.

17.05.2016 13:40  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Kadrolarımızda çok ciddi şişkinlikler var. 2017 yılının başına kadar THK'nın gerek personel, gerek satın alma, gerek insan kaynakları ve finans alanındaki direktör düzeyindeki teşkilatlanma neticesinde yeniden yapılanması sağlanacaktır" dedi.

THK Genel Başkanı Atılgan, "Yeniden Yapılanma ve Dönüşüm Sürecinde Türk Hava Kurumu" konulu bir basın toplantısı düzenledi. Atılgan, pilot yetiştirme açısından 7 binden fazla pilot yetiştirdiklerinin altını çizerek, "Bugün de Türkiye'nin pilot yetiştirme kabiliyeti senede 300 pilottur. Sivil havacılığımızın ihtiyaç duyduğu pilot sayısı senede 800'dür. Bunun yarısını THK yetiştirmektedir. Amacımız; milli ihtiyaçlarımızı karşılayacak oranda pilot yetiştirmek için bir yapılanma ve araştırmadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 17 noktasında Sağlık Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu ambulans helikopter işini yürüttüklerini kaydeden Atılgan, bunun çok zor bir iş olduğunu belirterek şunları söyledi:

"2 yıldır bu görevi başarıyla yürütmekteyiz ve 5 yıllık bir süre için Sağlık Bakanlığı ile ihale kazanılmıştır. Önümüzde 3 yıl daha bu görevi başarıyla icra edeceğiz. Bu görevi dünyada çok az ülke tarafından yapılan gecede yapılması için 3 noktada faaliyetimiz yeni bir şekil almıştır. Çanakkale, Bursa ve Ankara'da 24 saat esasına göre bu işler yapılmaktadır."

Yeni yangın sezonunun başlayacağını ifade eden Atılgan, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu ihale kazanıldı. Türkiye'nin 5 noktasında yangın operasyonumuz devam edecektir. Avrupa'nın da en önemli yangın filosuna sahip olan THK, CL-215 uçakları ile en önemli değerlerimiz olan ormanlarımızın zarar görmemesi için faaliyetlerini yürütmektedir. 7 senedir yürüttüğü bu faaliyeti önümüzdeki 3 yıl içinde de yürütecektir. Bu sistemi daha da geliştirerek, devletimizin hizmetine sunmak için Bakanlık yetkilileri ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Türkiye, orman yangınları konusundaki zayiatları, dünyadaki en önemli ülkeler arasına girmiştir ve orman yangınlarına anında müdahale açısından ön sıralara doğru yükselmiştir" diye konuştu.

Milli imkanlar ile 2 kişilik bir eğitim uçağının yapıldığını aktaran Atılgan, "Bunun da uçuşunu yapması için son hazırlıklar devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde de bu uçağın uçuşunu gerçekleştireceğiz. Eğitim kamplarımızda yamaç paraşütü, planör, paraşüt atlayışı gibi Türk gençliğine ücretsiz hizmet vermekteyiz. Okullarda da vermiş olduğumuz havacılık eğitimleri ile yılda 60 bin öğrenciye bu eğitimi vermekteyiz. Biz bu eğitimleri 100 binler ile buluşturmak istiyoruz. Bu kamplardaki iskan ve iaşeye dönük imkanları geliştirebilirsek, eğitici imkanlarımız ile birlikte bunun yılda en az 100 bine çıkması için planlamamız var" açıklamasını yaptı.

THK'nın yeniden yapılanmasına dönük çalışmaların neticelendirildiğine dikkat çeken Atılgan, konuya ilişkin şunları dedi:

"Kadrolarımızda çok ciddi şişkinlikler var. Basında zaman zaman duyduğumuz bir takım spekülasyonlar ve personel ile ilgili durumlar kadrolardaki bu şişkinliklerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle 2017 yılının başına kadar THK'nın gerek personel, gerek satın alma, gerek insan kaynakları ve finans alanındaki direktör düzeyindeki teşkilatlanma neticesinde yeniden yapılanması sağlanacaktır. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlanmıştır."

THK Üniversitesinde de çok ciddi bir faaliyet yürütüldüğünü belirten Atılgan, "Üniversitenin her türlü faaliyetine dönük aktivitesi yazılı hale getirilmiştir. Her türlü norm kadrolar belirlenmiştir. Her kadronun özlük hakları kişinin özelliklerine göre tespit edilmiştir. Bundan sonra orada hiç kimsenin ayrıcalığı ve hiç kimsenin bir inisiyatifi olmadan yazılı kurallara göre üniversite yönetilecektir. Üniversitenin öğretim kadrosu çok ciddi oranda güçlendirilmiştir. 2 olan profesör sayısı 8'e yükseltilmiştir. 70 civarında doçent ve öğretim elemanı alınmıştır" ifadelerini kullandı.

6 aylık faaliyet çerçevesinde tüm kara delikleri tıkadıklarına vurgu yapan Atılgan, şöyle devam etti:

"Nerede bir yanlışlık, nerede bir kaçak, nerede bir israf var bunların tamamını önledik. Hedefimiz sıfır israftır. Sıfır israf noktasına yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Bir takım müşterek yürütülen faaliyetlerin merkezileştirilmesi ve yeniden organize edilmesi sayesinde birçok aktivitemizin maliyetlerini aşağı çektik. Tüm bu faaliyetleri yaparken şeffaf, denetlenebilir, ölçülebilir ve hesap verilebilir bir yapıya kavuşuyoruz. Her şeyimiz açık. Bundan böyle THK'da liyakat esasına göre görevlendirme yapacağız. Ben dahil hiç kimsenin bir ayrıcalığı olmayacaktır. Kadrolarımızda yüzde yüze şişkinlik var. Bu nedenle maaş ödemelerinde zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Bu durumunda sürdürülebilir olduğunu söylemek mümkün değildir. Geçmişte bu kuruma kim 5 kuruşluk zarar verdiyse bunun hesabını soracak şekilde hukuk önünde bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bir kısmını savcılığa sevk ettik, bir kısmıyla da hazırlıklarımız devam ediyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi THK Yeniden Yapılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement