Yurtdışı Öğrenci Değişim Programına Rekor Başvuru - Son Dakika
Güncel

Yurtdışı Öğrenci Değişim Programına Rekor Başvuru

Türk Hava Kurumu tarafından her yıl geçekleştirilen hava öğrencisi değişim programına rekor başvuru geldi.

03.02.2015 12:21  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından her yıl geçekleştirilen hava öğrencisi değişim programına rekor başvuru geldiği belirtildi. Türkiye'deki faaliyetleri THK tarafından sürdürülen 'Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatı', havacılıkla ilgilenen gençlerin farklı ülke ve kendi kültürlerini tanıtmalarını, uluslararası hoşgörü ve arkadaşlıkları geliştirmelerini sağlamak üzere 1947 yılından itibaren eğitim programı uyguladığı öne sürüldü.

THK Genel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, THK tarafından her yıl çeşitli ülkelere tüm ihtiyaçları ve ulaşımları karşılanarak 32 öğrenci gönderilirken, 32 öğrencinin de Türkiye'de kabul edildiği belirtildi. Tüm ihtiyaçları THK tarafından karşılanan öğrencilere Türkiye'deki havacılık faaliyetleri kapsamında bir dizi program uygulandığı kaydedildi. Türkiye dahil toplam 8 üye ülkesi bulunan teşkilatın diğer üyeleri ise Kanada, Amerika, İngiltere, Belçika, Yeni Zelanda, Avustralya, Hollanda ve Hong Kong. Üye ülkeler arasında havacılık faaliyetlerini tanıtmak ve havacılığı sevdirmek amacıyla her yıl düzenlenen programın Türkiye ayağının bu yıl 21 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşeceği kaydredildi.

THK Genel Başkanı Vacit Öktem yaptığı basın açıklamasında, göreve seçildiğinde havacılık faaliyetlerine ağırlık verip, asli işleri olan havacılığı sevdirme misyonu doğrultusunda çalışacaklarını söylediğini belirtti. Öktem, "Şu anda öğrenci değişimi gibi önemli bir konuda başvuru sayısının Cumhuriyet tarihimizin en yüksek rakamına ulaştığını gururla belirtmek istiyorum. 2014 yılında 162 olan başvuru sayımız 2015 yılında 275 gibi rekor bir rakama ulaştı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla yaptığımız çalışma kapsamında devletimizin himayesinde bulunan 20 öğrenicinin sınava direk alınması konusunda bir protokol imzaladık. Bu sayede, maddi sıkıntılar nedeniyle bulunduğu şehirden dahi dışarı çıkamamış çocuklarımız Kanada, Amerika, İngiltere, Belçika, Yeni Zelanda, Avustralya, Hollanda ve Hong Kong gibi ülkelere giderek oradaki havacılık faaliyetlerini yerinde inceleme imkanına sahip olacaklar" dedi.

Yapılan açıklamada, THK'nın Dünya çapında katıldığı organizasyon için eleme sınavının 6 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşeceği, sınavın İngilizce-Türkçe yazılı ve sözlü mülakattan oluşacağı belirtildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yurtdışı Öğrenci Değişim Programına Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement