THY Genel Müdürü Kotil, Isparta'da - Son Dakika
Güncel

THY Genel Müdürü Kotil, Isparta'da

"(THY'nin Tel Aviv seferleri) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bu konudaki talimatlarıyla gideriz. Seferler tekrar kesildi.

24.07.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin Tel Aviv seferlerinin kesilmesinin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün talimatıyla olduğunu, ikinci 24 saatte girilen durumla ilgili bundan sonra ne olacağını bilmediğini söyledi.

Kotil, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının (ITSO) davetlisi olarak geldiği Isparta'da, Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti.

Temel Kotil, burada yaptığı konuşmada, THY'nin 4'üncü kez "Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi" seçildiğini, bunun da THY'yi marka haline getirdiğini kaydetti.

Bu yılki yolcu saysının 60 milyona yakın olacağını ifade eden Kotil, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin bahtı çok açık. Çünkü Asya ekonomisi çok hızlı büyüyor. Avrupa ekonomisi de güçlü bir ekonomi. Biz de hava yolu olarak bunu yaşıyoruz. İstanbul'dan dünyaya en fazla uçan hava yolu biziz. Daha doğrusu yurt dışı en çok şehre hizmet veren hava yoluyuz."

Tel Aviv seferleri

Kotil, bir gazetecinin, THY'nin Tel Aviv seferlerinin durdurulmasına ilişkin sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Tüm dünya Tel Aviv'e seferleri kesti. Amerika'da, Avrupa'da bunu yapanlar oldu. Sivil havacılık eksenli gidiyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bu konudaki talimatlarıyla gideriz. Seferler tekrar kesildi. İkinci 24 saatteyiz. Bundan sonra ne olacağını bilemem. Gazze'de üzüntümün çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun Tel Aviv uçuşlarıyla ilgisi yok. Oradaki duruma herkes gibi biz de üzülüyoruz."

THY'nin maaşları krediyle ödediği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Kotil, haberleri, "talihsiz bir haber" diye nitelendirdi. Durumu borsaya da bildirdiklerini belirten Kotil, şöyle konuştu:

"Bu haberin aslı yok. 2002 yılında kar ettik. Ondaki sonraki her yıl kar ediyoruz. Vergi, kira ve amortisman önceki gelir olarak geçen EBITDA'dan (vergi öncesi kar) 7-8 yılda ortalama yüzde 18 gibi bir rakam tutturduk. Bu da havacılıktaki rakamların üç, dört katı oluyor. Allah'a şükür bugüne kadar zarar ettiğimiz yılımız yok. 2002'den günümüze 3 milyar dolar gibi bir nakit biriktirdik. Bunun bir kısmını yatırımlarda kullandık, kullanıyoruz. 2 milyar dolara yakın bir kısım da kasamızda duruyor. Bunu uçakların ön ödemesinde kullanıyoruz. Filomuz neredeyse 260'a geldi. 64 yeni uçak getirdik. Bunları hem finanse ettik hem ara ödemelerini yaptık. 2008-2009 krizinde finansal olarak dünyada en güçlü şirket olmuştuk. Toplam kar oranında birinciyiz zaten. 2008-2009'da dünya 6'ncısıydık ama 6. büyük hava yolu değildik o zaman. Şimdi de 6. değiliz ama buna yaklaşıyoruz."

"Yurt dışı uçuş noktası 215 oldu"

Kotil, THY'nin yeni noktalara seferlerinin olup olmayacağının sorusuna da her zaman yeni güzergahlar olacağını ifade etti. Cezayir'e bir noktaya uçarken ikincisini koyduklarını ve iki seferin daha başladığını kaydeden Kotil, şunları söyledi:

" Afrika'da yeni bir nokta başlattık. Fransa'da da yeni bir nokta başlattık. 70 yurt dışı uçuş noktası şimdi 215 noktaya kadar geldi. Her yıl da aşağı yukarı 10-15 yeni hat koyarak devam ettik. Uçulan ülke sayısına göre dünyadaki en büyük hava yolu şirketiyiz. Yurt dışı şehir sayısında en büyük hava yoluyuz. Toplam network büyüklüğünde uçtuğumuz yurt içi ve yurt dışında da dördüncüyüz. Nasip olursa yıl sonu itibarıyla üçe çıkarız. Önümüzdeki diğer şirketler Amerika'nın şirketleri."

Kamalak ve eşinin uçağa alınmadığı iddiası

Kotil, Saadet Partisi Lideri Mustafa Kamalak ve eşinin KKTC dönüşü THY personeli tarafından uçağa alınmadığı iddiasına yönelik de "Biz tüm yolcularımıza sahip çıkarız. Onu bilin. Orada VIP ile ilgili bir uygulamada aksaklık yaşanmış. VIP bizim kontrolümüzde değil. Bunu için üzgünüz. Ama tüm yolcular bizim baş tacımızdır. Başta Mustafa Bey olmak üzere" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Vahdettin Özkan, Kotil'e gül ürünleri, Kotil ise Özkan'a uçak maketi hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret eden Kotil, Günaydın ile görüşmesinin ardından Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY Genel Müdürü Kotil, Isparta'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement