THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı - Son Dakika
Ekonomi

THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı

10 saatlik uçuşta ilk kez kadın pilotların görev alması ile THY'de yeni bir dönem başladı. THY'de, kadın pilot sayısında da rekor kırıldı.

25.04.2016 09:04  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz ay 10 saatlik Chicago- İstanbul uçuşunda ilk kez kokpitte kaptan pilotlar Emel Arman ve Ferihan Işık'ın görev almasıyla bir ilke imza atan Türk Hava Yolları (THY), kadın pilot sayısında da rekor kırdı.

Chicago yolculuğuyla 2 kadın kaptan pilotla yapılan en uzun uçuş olarak tarihe geçen şirket, kokpitteki kadın sayısında 100'ü bularak, bu alanda tüm zamanların rekorunu da kırdı.
THY'nin Kadın <a class='keyword-sd' href='/pilot/' title='Pilot'>Pilot</a> Sayısı Rekor Kırdı
Türkiye'nin ilk kadın kaptan pilotu Dilek Karabağlı da şu anda THY'de Boeing 737 tipi uçaklarda görevini sürdürüyor. Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdikten sonra Türk Hava Kurumu'nda eğitim gören Karabağlı, bir süre önce de Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) yönetimine giren ilk kadın pilot oldu.
THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı
EN GENÇ KAPTAN PİLOT

THY'nin en genç kaptan pilotu ise 29 yaşındaki Burcu Yiğit. Uçuş okulundan mezun olan Burcu Yiğit, Airbus 320'lerle uçuyor. Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nü bitiren Yiğit, 22 yaşında pilotluk lisansı aldı. 2008'de THY'de görev yapmaya başladı, 6 yıl yardımcı pilot olarak uçtuktan sonra Ağustos 2013'te kaptan pilot oldu. Yiğit'in babası ve ağabeyi de pilot

THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı
4 BİN 429 PİLOT GÖREVLİ

Türk Hava Yolları'nda şu anda 4 bin 429 pilot görev yapıyor. Bunlardan 765'i yabancı uyruklu... 10'u kadın olan yabancı pilotlarda liderlik, 109 kişiyle Almanlarda bulunuyor.

THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı
Şirkette 88 Hollandalı, 82 de İtalyan pilot görev yapıyor
THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı
ASKER KÖKENLİLER DE VAR

THY'de az sayıda olsa da asker kökenli kadın pilotlar da bulunuyor. Boeing 737 tipi uçaklarda uçan Ayşe Ebru Toka, onlardan biri... Türk Hava Kuvvetleri'nden 2006'da emekli olan Toka, Çiğli Uçuş Okulu'nda T-37 ve T-38 uçaklarında 250 saat uçtu, 11 yıl F-5 savaş uçağı kullandı

THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı
BABASI, EŞİ VE KARDEŞİ PİLOT

THY kadın kaptan pilotlarından Ece Üstün Pınar'ın da babası ve kardeşi THY'de kaptan. Eşi ise Türk Hava Kuvvetleri'nde görevini sürdürüyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Birimler Bölümü'nden mezun olan 34 yaşındaki Pınar, ABD'de eğitim aldıktan sonra İstanbul'da özel bir uçuş okulunda uçuş eğitimini tamamladı.

THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı

(Kaynak:Habertürk)

THY\'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı

Son Dakika Ekonomi THY'nin Kadın Pilot Sayısı Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement