THY Kargo Dünyayı Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

THY Kargo Dünyayı Taşıyacak

THY Kargo Dünyayı Taşıyacak

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kargo hizmetlerini yolculara daha iyi tanıtmak amacıyla ilk sayısı yayınlanan Turkish Cargo dergisinin tanıtımını yaptı.

25.08.2014 15:46  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kargo hizmetlerini yolculara daha iyi tanıtmak amacıyla ilk sayısı yayınlanan Turkish Cargo dergisinin tanıtımını yaptı.

Hamdi Topçu, kargo gelirlerinde 1 milyar dolara yaklaşan bir ciroya ulaştıklarını belirterek, "THY şu anda 108 ülkede 263 noktaya sefer yapıyor. Bu operasyonu 40'ın üzerinde geniş gövdeli uçakla yürütüyoruz. Her bir uçakta 8 ile 30 ton arasında kargo taşıyoruz. Son 10 yılda yüzde 25 büyüyen kargomuz, önümüzdeki günlerde başlayacağımız yeni destinasyonlarla beraber 47 ülkeye sefer düzenlemiş olacağız. Bu THY Kargo'nun hizmet çeşitliliği içinde gelirlerimiz içinde ciddi bir orana yükseldiğini ortaya koyuyor" dedi.

"İSTANBUL'U YOLCU VE KARGONUN MERKEZİ YAPACAĞIZ"

İstanbul'un yolcu ve kargo taşımacılığı açısından çok önemli bir jeopolitik noktada olduğuna dikkat çeken Topçu, "İstanbul'u bir taraftan transit yolculuğun merkezi yapmaya çalışırken bir taraftan da kargo taşımacılığının merkezi haline getirmek için büyük yatırımlar yapıyoruz. Kargo taşımacılığımızın kapasitesini uzun menzilli olarak artırmak için filomuza Boeing 747 800 veya 777 kargo tipi uçakları katmak için fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda ve 2015'in ilk çeyreğinde açacağımız yeni hatlarla beraber uçtuğumuz ülke sayısını 108'in üzerine çıkaracağız. Aynı zamandan kargo seferleri yaptığımız ülke sayısı da buna paralel olarak artacaktır. Bunun için Atatürk Havalimanı'nda sıkışan ve sağlıksız koşullarda hizmet veren eski kargo binasının yerine 60 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz yeni kargo binasını 20 gün içinde hizmete açacağız. Bunun yanı sıra benzeri ikinci kargo binasını da çok yakında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hizmete alacağız. Sadece binaları büyütmekle kalmıyoruz. Kargo hizmetini kaliteli şekilde vermek için en modern son sistem teknik altyapı yatırımlarına da hız veriyoruz " diye konuştu.

"KARGODA ÖNCELİĞİMİZ GÜVEN"

Topçu, THY'nin kargo hizmetinde güvenilir olmayı ilk hedef olarak seçtiğini belirterek, "Kargonun göndericiden alıcıya ulaşana kadar güvenli şekilde iletilmesi için çok titiz davranıyoruz. Ancak Atatürk Havalimanı'nın bu konuda handikapları var. Trafik yoğunluğu bizim için dezavantaj olarak öne çıkıyor. Bunları minimize etme noktasında kargo birimlerimiz var gücüyle çalışıyor. Bu çalışma sadece fiziki alanların rahatlığıyla değil, içinde kullanılan ekipmanlardan tutun kargonun güvenli ve sağlıklı şekilde ulaştırılmasına kadar bütün safhalarda takip ediliyor. Bunlar da yeterli değil. Sıfır hataya yakın biçimde kargoları ulaştırmak hedefimizdir. Çünkü güvenlik olmak bir kargo şirketi için çok önemli. Turkish Cargo Dergimizi de bu amaca yönelik olarak yayınlamaya başladık. Yolcularımızın kargo konusundaki isteklerini, şikayetlerini bu iletişim kanalıyla daha yakından takip etmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel THY Kargo Dünyayı Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement