THY Kayseri Hatıra Ormanı - Son Dakika
Güncel

THY Kayseri Hatıra Ormanı

Türk Hava Yolları 0-2 Yaş Arası Minik Yolcuları Adına Kayseri'de 25,000 Fidanı Toprakla Buluşturdu

02.04.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek, yarının nesillerine teslim etmek üzere emanet aldığımız dünyamızı, onlara en 'yaşanır' şekilde teslim etmek amacıyla hatıra ormanları oluşturuyor.

Türk Hava Yolları ve Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Türk Hava Yolları ile uçan 0-2 yaş arası her yolcu için bir fidan dikiyor. Ağaçlandırma seferberliği kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü ile Ortaklığımız koordinasyonunda yürütülen proje ile Yurdumuzun orman varlığının arttırılmasında halkın katılımını sağlamak, vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla ağaçlandırma çalışması yapılıyor.

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğünün, Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında bulunan Kayseri Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Türk Hava Yolları Hatıra Ormanı yapılmak üzere 683 hektar alana 25.000 Adet karaçam, Sedir ve ardıç fidanları dikildi.

Yurdumuzdaki çeşitli orman bölgelerine yıl boyunca Türk Hava Yolları'nın minik yolcuları adına bir milyon fidan dikilerek Türkiye'nin farklı şehirlerinde hatıra ormanları oluşturuluyor.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement