Thy, Ordu-Giresun Havalimanı'na Yurt Dışı Seferlerini Başlattı - Son Dakika
Güncel

Thy, Ordu-Giresun Havalimanı'na Yurt Dışı Seferlerini Başlattı

Thy, Ordu-Giresun Havalimanı\'na Yurt Dışı Seferlerini Başlattı

Türk Hava Yolları’nın Ordu-Giresun Havalimanı’na direkt düzenlenen yurt dışı seferlerini dün itibariyle başlattı.

20.07.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları'nın Ordu-Giresun Havalimanı'na direkt düzenlenen yurt dışı seferlerini dün itibariyle başlattı. 150 kişiden oluşan ilk kafile Suudi Arabistan'dan geldi.

Türk Hava Yolları'nın Ordu- Giresun Havalimanı'na düzenlediği ilk yurt dışı seferi, 19 Temmuz'da TK 3103 uçuş koduyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkışla gerçekleştirildi.

İlk Uçak Suudi Arabistan'dan 150 kişiyle geldi

Suudi firma Al Ajaji Group'un, Türk Hava Yolları filosundan kiralanmak suretiyle haftada tek sefer olarak toplamda 6 sefer icra edeceği serinin ilk uçuşu, 150 yolcusuyla birlikte dün saat 16.30'da Ordu Giresun Havalimanı'na inişle gerçekleştirildi.

Milli Havayolu'nun Ordu'ya ilk uçuş kafilesi

Ordu Valisi, Altınordu Belediye Başkanı, Gülyalı Kaymakamı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanan kafile, yurt dışından direkt olarak Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan milli havayolunun ilk uçuş kafilesi oldu. Yöresel kıyafetlerle kafileyi karşılayan çocuklar ise tüm yolculara çiçek takdiminde bulundu.

Ellerinde Türk ve Suudi Arabistan bayraklarıyla uçaktan inen Suudi yolcular, daima Türk halkının yanında olduklarını ve geçtiğimiz hafta sonu yaşanan olaylar sonrasında halen Ordu meydanında bulunan Türk kardeşlerine ikram etmek üzere beraberlerinde 500 kilo hurma ve bin litre zemzem getirdiklerini ifade ettiler.

Ayrıca, Türk Hava Yolları Riyad Müdürlüğü'nce düzenlenen tanıtım organizasyonu kapsamında, Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkelerinde milyonlarca takipçisi olan 13 sosyal medya fenomeni de hem bu ilk uçuşa şahit olmak hem de Türk milletine destek sağlamak için Ordu'ya gelerek, toplamda 4 gün sürecek Ordu- Giresun gezisinde, bölgeye ait güzellikleri tüm dünyadan takipçileriyle an be an paylaşabilecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Thy, Ordu-Giresun Havalimanı'na Yurt Dışı Seferlerini Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement