THY Pilot Adayları Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

THY Pilot Adayları Mezuniyet Töreni

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdür Temel Kotil, en çok şehre uçan havayolu olma dönemini kapattıklarını belirterek, "Artık Afrika'nın orta sınıfını uçuran havayolu' diye anılmak istiyoruz" dedi.

16.04.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdür Temel Kotil, en çok şehre uçan havayolu olma dönemini kapattıklarını belirterek, "Artık Afrika'nın orta sınıfını uçuran havayolu' diye anılmak istiyoruz" dedi.

THY Uçuş Eğitim Akademisi ile yurtdışındaki uçuş okullarında eğitim gören 86 pilot adayının mezuniyet töreni, Florya'daki Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda yapıldı.

Törene Kotil'in yanı sıra THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora, THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, pilotların yakınları ve bazı davetliler katıldı.

Törende konuşan Kotil, pilotluğun zor bir meslek olduğunu söyledi. Pilotların başarısı için aile hayatının çok önemli olduğunu vurgulayan Kotil, "Allah göstermesin. Fransa'daki kaza bize çok yeni bir şey öğretti. Pilotluğun aslında çok kritik bir görev olduğunu, bayan olsun erkek olsun, pilot arkadaşların yaşam stillerinin çok önemli olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Kotil, THY Uçuş Eğitim Akademisi'ne başvuran adayların zorlu eleme ve eğitimlerden sonra mezun olduklarını anlattı.

Dünyada büyümesini sürdüren THY'nin hikayesinin şimdilerde Afrika'ya taşındığını belirten Kotil, " Cezayir'e biz geçmişte günde bir sefer yapardık. Allah nasip etti. Günde 3 sefer yapıyoruz. Cezayir'de ilave 4 şehre uçuyoruz. Demek Cezayir'i dünyaya bağlayan havayolu olduk. Bu hikaye devam ediyor. Geçmişte 'en çok şehre uçan havayolu' olmayı kapatıyoruz. Artık 'Afrika'nın orta sınıfını uçuran havayolu' diye anılmak istiyoruz. Onun için siz daha çok çalışacaksınız. Bize de çok pilot gerekiyor" diye konuştu.

Kotil, mezun olan pilot adaylarından sadece üçünün kadın olduğunu hatırlatarak, bu oranı az bulduğunu kaydetti. Kadınlardan çok iyi pilotların yetiştiğini dile getiren Kotil, "Buradan da söyleyeyim. Biz bayan arkadaşları pilot olarak, kaptan olarak görmek istiyoruz" dedi.

"Havacılığa karşı hep tutkum vardı"

Mezun olan pilot adayı Duygu Kaygusuz, Türkiye'de kadınları havacılık konusunda teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaygusuz, teknik konulara ilgi duyduğu için üniversitede mühendislik okuduğunu kaydederek, "Ama havacılığa karşı hep tutkum vardı. Bunu gerçekleştirmek için THY'ye başvurdum. Gerçekten çok iyi bir eğitim aşaması geçti" ifadelerini kullandı.

Mezunlardan ?Fatih Bilal Mazlum ise çocukluk hayalini gerçekleştirdiği için memnun olduğunu söyledi. THY'nin kendilerine çok iyi fırsatlar sunduğunu belirten Mazlum, bu mesleğe gönül veren herkesin pilotluğu layıkıyla yapabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, THY Uçuş Eğitim Akademisi'nden mezun olan 86 öğrenciye diplomaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY Pilot Adayları Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement