THY Uçağı Tanıtım İçin Uçacak - Son Dakika
Güncel

THY Uçağı Tanıtım İçin Uçacak

THY Uçağı Tanıtım İçin Uçacak

Turkey (Türkiye'nin potansiyelini keşfet) logo ve desenleriyle boyanan Airbus A321 uçağın tanıtımı için düzenlenen törene katıldı.

08.01.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkey ( Türkiye'nin potansiyelini keşfet)  logo ve desenleriyle boyanan Airbus A321 uçağın tanıtımı için düzenlenen törene katıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, uçağın üstünde bütün dünyaya taşıdıkları bu markayı kolonyalı mendilden, koltuk başlarına, biniş kartından dergilere kadar her yerde insanlara ulaştıracaklarını söyledi.

THY Teknik Yeni Hangar binasında düzenlenen  THY  Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Ekonomi Bakanı Elitaş ise emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu:

" Bugün gerçekten çok önemli bir projeye tanıklık ediyoruz. Dünyadaki en büyük havayolu şirketlerinden biri olan THY'nin bu çerçevede bütün dünyayı dolaşarak Türkiye markasını uluslararası camiada tanıtacağına inanıyoruz. 2015 dünya için olumsuz bir yıl olarak geçti. 2016 inşallah iyi bir yıl olacaktır. Fakat hem bulunduğumuz coğrafyadan, hem dünya ekonomisinin 2008 yılından itibaren yaşadığı krizden pek olumlu bir havanın olmadığını görüyoruz. Ama her zaman şunu ifade ediyorum; her türlü olumsuzluğun içersinden muhakkak ki olumlu bir sonucu ortaya çıkarmak için ince bir nokta, püf noktası vardır. Bunu yakalamak zorundayız. Her kriz bir fırsatı içinde barındabilir, bir pozisyonu beraberinde getirebilir.

İşte biz Türk işadamları olarak bunları yerine getirmek için gayret göstermeliyiz. Bakın bugüne kadar Türkiye'de ihracat yapmış 170 binin üstünde işadamı, kurum, kuruluş var. Bunlardan bir kısmı bir kere ihracat yapmış, bir kısmı üç beş ihracat yapmış. Daha sonra çekilenler olmuş. 2015 TİM kayıtlarına göre 62 bin kişi kuruluş firma ihracat yapmış. Yani bizim dünya genelinde ihracat yapma potansiyeli olan en az 100 bin, bu tecrübeyi yaşamış firmamız var. Bunları  tekrar dünya ile buluşturmak için gayret göstermeliyiz. Geçmişte hayal bile edemediklerimizi bugün yapıyoruz. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat, dünyanın ticaret hacminden yüzde 1,5 luk pay alabilmek için önümüze hedeflerimizi koyduk. "

İLKER AYCI," KOLONYALI MENDİLDEN, KOLTUK BAŞLARINA KADAR"

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise THY'nin Türkiye'nin bir gurur markası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

" Türkiye'nin en güçlü gurur markası ve bayrak taşıyıcısı olan THY uçaklarının üzerinde bu logonun taşınması bu anlamdaki mesajı dünyaya iletilmek üzere seçilmiş olmasından dolayı büyük gurur duyuyoruz. Markamız adına hayırlı olsun. Emeği geçen tüm kardeşlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu mesaj dergimizde de sürekli tekrarlanarak yerini alacak. Bunun yanı sıra biniş kartlarında, uçak içersindeki kolonyalı mendillerin üzerlerinde bulunmak üzere görsel çalışmalar yapacağız. Uçakların koltuk başlarında bile bu logo işlenmeye başlandı. Ayrıca uçaklarımızda bir de tanıtım videosu başlayacak. İnanıyorum ki THY tüm bu çalışmalarla bu markayı dünyada en iyi şekilde tanıtacaktır. Dünyada şu günlerde Türkiye'ye karşı uygulanan bir algı operasyonu hakim. Türkiye'nin olumlu haberlerini değil de nedense küçücük bir olumsuz haberi bile büyüterek Türkiye aleyhine yayın yapanlara da bu mesajlarımızı taşıyacağımıza inanıyorum."

Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de " İhracatçılarımız buzdolabından çıkalı çok oldu. Gücümüzü tüm dünyaya çevirdik" dedi.

Tören sonunda tüm davetliler Bakan Elitaş ile birlikte üzerine "Potansiyelini Keşfet" in ingilizcesi olan " Discover the Potential" yazılı THY'nin "Finike" adlı Airbus A 321 tipi uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THY Uçağı Tanıtım İçin Uçacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement