THY Yolcu Uçağı Nepal'de Pistten Çıktı - Son Dakika
Güncel

THY Yolcu Uçağı Nepal'de Pistten Çıktı

Türk Hava Yolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı Nepal'de iniş yaptığı esnada olumsuz hava şartlarının etkisiyle pistten çıktı.

04.03.2015 07:03  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağı Katmandu havalimanına inerken pistten çıktı. Olayda bir yolcu yaralandı. Türk Hava Yolları, iniş yaparken sis sebebiyle pistten çıkan uçağın yerine yolcuları alması için yeni bir uçak gönderiyor.

Türk Hava Yolları'nın Airbus A330 tipi yolcu uçağı, dün akşam saat 20.25 sıralarında 224 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. TC-JOC kuyruk tescilli ve TK-726 sefer sayılı uçak, Nepal'in başkenti Katmandu'daki Tribhuwan Havalimanı'na inişinden kısa bir süre sonra pistten çıktı. Kazada bir yolcu hafif yaralanarak hastaneye sevk edilirken, uçakta bulunan diğer yolcular tahliye edilip terminale alındı.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI

Associated Press, pistin iki gün süren şiddetli yağmur nedeniyle kaygan olduğunu ve olay anında yoğun sis görüldüğünü bildirdi. Ajans çime saplanan uçağın özellikle ön kısmında hasar oluştuğunu belirtti.

HAVADA YARIM SAAT TUR ATTI

Associated Press, THY uçağının, Nepal'deki tek uluslararası havalimanı olan Tribhuwan Havalimanı'na inmeden önce havada yarım saat tur attığını duyurdu. AFP'nin haberine göre, havalimanı sözcüsü Purna Prasad Chudal said, pilotun ilk denemesinde pisti geçtiğini, ikinci denemesinde ise uçağın pistten çıktığını söyledi.

Kazanın ardından havalimanı sabah saatlerinde uçuşa kapatıldı.

THY: OLAYI İNCELEYECEĞİZ

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda bir yolcumuz hafif yaralanmış ve hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlamıştır. Olayın nasıl meydana geldiği yapılacak teknik incelemenin ardından belirlenecektir."

THY, bu açıklamanın ardından yazılı bir açıklama daha yaptı. Kazanın nedeninin teknik incelemenin ardından belirleneceğinin belirtildiği açıklama şöyle:

"Türk Hava Yolları'nın A330-300 tip 223+1 yolcu ve 11 mürettebat taşıyan TK 726 sefer sayılı İstanbul-Katmandu uçağı Katmandu'ya iniş yaptıktan sonra pisten çıkmıştır. Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda bir yolcumuz hafif yaralanmış olup hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlatılmıştır. Olayın nasıl meydana geldiği yapılacak teknik incelemeyle belirlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

THY, YENİ UÇAK GÖNDERİYOR

Türk Hava Yolları (THY), Nepal'in başkenti Katmandu'da iniş yaparken sis sebebiyle pistten çıkan uçağın yerine yolcuları alması için yeni bir uçak gönderiyor.

THY Yolcu Uçağı Nepal\'de Pistten Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel THY Yolcu Uçağı Nepal'de Pistten Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Kadir Yıldırım: kaç kere uçağa bindinizde konuşuyonuz? türk hava yollarımdan memnunum ben ... çok sakin inişleri ve kalkışları var . hizmette gayet süper . 13 47 Yanıtla
  • HARBİMEN: BÖYLE 3. SINIF DÜNYA ÜLKELERİNDE KAYGAN PİSTE DAHİ MÜDAHALE EDEMEYEN HAVA MEYDANLARI VARKEN THY NAPSIN. . . 6 21 Yanıtla
  • AKP: BU KESİN AK PARTİNİN İŞİDİR TEYİP ERDOGAN UÇAGI DÜŞÜRMEK İSTEMİŞTİR 6 6 Yanıtla
  • Nepal mi: Yav bizim adını bike duymadığımız ülkelerde ne işimiz va 2 8 Yanıtla
  • turkiye: turk ve kurt olmayan kac kisi varsa bu yorumu begenmesin bi gorek :) 5 4 Yanıtla
  • mustang59: Gecmis olsun 6 1 Yanıtla
  • kurban: Deve kessinler. olzsa koyun. 2 5 Yanıtla
  • mustafa b: geçmiş olsun 3 1 Yanıtla
  • Aslan Guclu: Buyuk geçmiş olsun 3 1 Yanıtla
  • Sebo: yahu bu sayfada ne kadar ot varmis. Tip Tip yorum yapiyorlar 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement