THY Yolcuları Milleriyle Alışveriş Yapabilecek - Son Dakika
Ekonomi

THY Yolcuları Milleriyle Alışveriş Yapabilecek

THY Yolcuları Milleriyle Alışveriş Yapabilecek

Türk Hava Yolları, Miles&Smiles üyelerine özel internet üzerinden alışveriş yapacakları bir platform geliştirdi.

11.11.2014 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları, Miles&Smiles üyelerine özel internet üzerinden alışveriş yapacakları bir platform geliştirdi. shopandmiles.com sitesi üzerinden mil sahibi THY yolcuları, alışveriş yaparak millerini harcayabilecekler.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ve yetkililer, yeni platformu pasta keserek kutladı. Yeni platformun tanıtım toplantısında sistem hakkında bilgi veren THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Konar, "Miles&Smiles üyeleri, millerini sadece uçuşlarda veya program ortaklarında değil, farklı bir alışveriş ortamında da harcayabilip nakit (kredi kartı) alışverişlerinde de mil kazanabilecekken kazandıkları milleri de yine burada kullanabilecekler. Millerle alışveriş imkanına sahip olacaklar. Şuanda kazanılan millerle uçaklardan bilet alma imkanına sahip oluyordu yolcularımız. Bunun yanına alternatif bir mecra açmış bulunuyoruz. Bu mecra ise kazanılan milleri alışveriş olarak değerlendirme imkanı olacak. 11 ülkede aynı anda faaliyete geçiyor. 20'den fazla kategori 300'den fazla marka ve 5000'den fazla ürün var. Özel tasarımlarımız olacak. THY özel koleksiyonları olacak. Birde destek hattımız var. Türkiye'nin yanında Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD. Diğer ülkeleri de yakın zamanda hayata geçireceğiz. Hali hazırda Miles&Smiles üyelerimizin %65 Türkiye'de ikamet ediyor. Bu ülkelerle birlikte %85'lik bir kesime ulaşmış oluyoruz. Bebek ve Oyuncaktan çantaya, Elektronikten Aksesuara kadar kişisel bakımdan saat ve gözlüğe kadar 20'den fazla kategori var. Sadece Mil değil, Mil artı para veya sadece para ile de alışveriş etme imkanımız var" dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan THY Genel Müdürü Temal Kotil ise, "Kataloğumuzu incelemişsinizdir. Bir çok Türk firması var. Bu katalog hem Türkiye'nin hem de Dünyanın meşhur markalarını bir araya getiriyor. Türk reçelimiz de gelecek. Değerli konuklarımız çok alışveriş yapın. Çok yararlı bir şeydir bu. Mile de ihtiyacınız varsa bol bol uçun. Bu çok güzel bir çalışma oldu. Mali tablolarımızı açıkladık. Allah razı olsun bütün arkadaşlarımdan. Çok yoğun çalışma yapan bütün çalışma arkadaşlarımız ve özellikle Türkiye'nin ekonomik büyümesi bizi 9 ayda tekrar uçurdu. Uçurmaya da devam edecekmiş gibi görünüyor. Bütçe rakamlarımızdan cirodan bir revize yapmadık. Yolcu ile ilgili revize yapmıştık. Bütçe anlamında bir revize yapmamıştık. 9 ay karlı geçti diye bırakmak istemeyiz olayı. Türk Hava Yolları'nın bir uzun geçmişi var. 80 yıllık bir geçmişi var. Havacılığında 100.yılı. 100 yıl önce ilk olarak Amerika'da ilk ticari uçuş gerçekleşti. Önümüzde ki 20 yılda, şu zamana kadar ki 100 yıllık gelişimi katlıyor. Uçak sayısı 2,5 kat artıyor önümüzde ki 20 yılda. Pilot sayısı ve teknisyen sayısı 2,5 kattan fazla artıyor. ve kabin personeli artıyor. 20 yılda dünya da 500 bin yeni pilota ve teknisyene ihtiyaç var. Niye bunları söylüyorum size. 100 yılda yaptığımızda 20 yılda yapacağız. Dolayısıyla yaşasın havacılık sektörü diyoruz. Havacılık sektörü her geçen gün dünya ekonomisinden daha büyük pay alıyorlar. İnsanlar daha çok uçuyorlar. Bundan dolayı THY büyük yatırımlar yaptı. Siparişler verdik. 250'ye yakın uçak siparişi vermiş durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi yeni havalimanı son hız yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran THY Genel Müdürü Temel Kotil, bir gazetecinin, "3.havalimanı açılana kadar THY kısıtlı imkanlarla büyüyor. Siz yolcularınız milleri bilet yerine burada kullanmasını mı istiyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Biz yolcumuzun millerini istiyorlarsa bilete çevirmesini, daha çok uçmasını, alternatif olarak da buradan ürün almasını istiyoruz. Bizim yerimizde problem yok. Koltuk büyüme oranımız ortalama yüzde 14. Dolayısıyla her yıl bayağı koltuğumuz var. 2015 bütçemiz bitmedi ama 2014'te yüzde 14 büyüdük. Dolayısıyla bizde koltuk çok. Biz yolcularımız alternatif imkanı veriyoruz. Bu ürünlerde çok değerli ürünler. Bu uygulamanın amacı dünyaca bulunan benzer mağazalarla onlar ayrışmak üzerine kuruluyor. Yabancılara dönük bir çalışma daha çok. Türk ürünlerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Özellikle yabancı konuklarımızın Türk markalarına daha kolay ulaşmasını istiyoruz. Biz burada bir kapı açıyoruz. Dünyaya bir kapı açıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi THY Yolcuları Milleriyle Alışveriş Yapabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement