Tiflis Üniversitesi'nden Gürcü Asıllı Vatandaşlara Yakın İnceleme - Son Dakika
Yerel

Tiflis Üniversitesi'nden Gürcü Asıllı Vatandaşlara Yakın İnceleme

Tiflis Üniversitesi\'nden Gürcü Asıllı Vatandaşlara Yakın İnceleme

Tiflis Üniversitesi’nden 7 profesör, Türkiye’de yaşayan Gürcülerin yaşam tarzlarını, geldiği aşamayı, dününü ve bugününü incelemek üzere Ordu’nun Ünye ilçesine geldi.

14.08.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiflis Üniversitesi'nden 7 profesör, Türkiye'de yaşayan Gürcülerin yaşam tarzlarını, geldiği aşamayı, dününü ve bugününü incelemek üzere Ordu'nun Ünye ilçesine geldi.

7 kişilik profesör grubu Ünye'nin yanı sıra inceleme yapmak üzere bazı Gürcü köylerine, Fatsa, Çarşamba, Sinop ve İstanbul'a gidecek.

Kısa bir süre önce kurulan Ünye Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Tiflis Üniversitesi'nden inceleme yapmak üzere Ünye'ye gelen 7 kişilik profesör ekibini ağırladı. Profesörlerin yanı sıra İstanbul Gürcü Kültür Merkezi Başkanı Fehmi Uzal Ustiaşvili ve dernek üyesi Tufan Şafak Dominadze de, profesör ekibine katılarak Türkiye'de yaptıkları incelemelere rehberlik ediyor.

Ziyarette açıklamalarda bulunarak ziyaret amacına ilişkin üyelere bilgi veren Ünye Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, Tiflis Üniversitesi'nden gelen profesörlerin Türkiye'de yaşayan gürcü halkının geldiği noktayı ve yaşam tarzı konusunda incelemelerde bulunduğunu belirtti. Gürsoy açıklamasında, "Tiflis Üniversitesi'nden şehrimizi ziyarete geldi arkadaşlarımız. Burada yaşayan gürcü halklarının dillerini yaşam tarzlarını incelemek üzere bir çalışma yapmaya geldiler. Biz 120 yıldır buralardayız. Arkadaşlar Gürcü köylerine gidecekler inlemelerini yapacaklar. Gürcülerin geldiği aşamayı, dününü ve bugününü inceleyecekler. Bu çalışma neticesinde Ünye'ye geldiler ve bu akşam Ünye'de kalacaklar. Yarın ise Fatsa'ya oradan da Çarşamba Sinop İstanbul'a doğru gidecekler. Bizlere değer verdikleri ve buraya geldikleri içinde kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizde burada neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı kendilerine anlattık. Bizim burada ki taleplerimizi de Gürcistan'a iletip Türk ve Gürü halkının 400 yıllık kardeşliğinin bir örneğini de sergilemiş oluyoruz. Biz gittiğimiz yerlerde bunu anlatıyoruz. Onlarda gittikleri yerlerde bunları anlatacaklar. Bizim burada ki kurduğumuz dernekten gürcü misafirlerimizin haberleri yoktu. Öğrendiklerinde böyle bir oluşumun olmasından çok memnun oldular" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tiflis Üniversitesi'nden Gürcü Asıllı Vatandaşlara Yakın İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement