Tigem Genel Müdürü Bilden Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tigem Genel Müdürü Bilden Açıklaması

1987'den Bu Yana Kalıcı İşçi Alınmayan Tigem'e Personel Alımı Yapıldığını, Bu Proje Bittiğinde 3 Bin 700 Kişiye İstihdam Sağlanmış Olacağını Söyledi.

07.03.2011 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Halis Bilden, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Sulama Projesi çerçevesinde 1987'den bu yana kalıcı işçi alınmayan TİGEM'e personel alımı yapıldığını, bu proje bittiğinde 3 bin 700 kişiye istihdam sağlanmış olacağını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Konferans Salonu'nda, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde göreve yeni atanan 59 kişinin kuruma katılımı dolayısıyla tören düzenlendi.

TİGEM Genel Müdürü Bilden, burada yaptığı konuşmada, TİGEM'in 1 milyon 761 bin dekar arazi varlığıyla dünyanın en büyük tarımsal organizasyonu olduğunu söyledi. TİGEM'in üç ana görevi olduğunu kaydeden Bilden, bunların sertifikalı tohum üretimi, hayvancılıkta damızlık üretimi ve arap atçılığı olduğunu, bu görevlerin Türkiye'nin geleceği açısından çok önem taşıdığını anlattı.

TİGEM'in Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 38 işletmesi bulunduğunu hatırlatan Bilden, 2006 yılına kadar bu işletmelerden 14'ünün, bu yıl da 4 işletmenin özel sektöre açıldığını, 5 işletmeyi daha özel sektöre açmayı planladıklarını ifade etti.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Sulama Projesi'ne değinen Bilden, bu projenin 300 milyon lira kaynakla dünyanın en büyük basınçlı sulama sistemi projesi olduğunu söyledi. Bu projenin sonuna gelindiğinde Ceylanpınar işletmesindeki 1 milyon 20 bin dekarlık sulanabilir arazi varlığının hepsinin sulanabileceğini kaydeden Bilden, bunun büyük avantaj sağlayacağını belirtti.

Bilden, TİGEM'in geçen yıl 8,7 milyon lira kar ettiğini, yaptıkları bütçe ile bu yıl 38 milyon lira kar edeceğini düşündüklerini söyledi.

1987 yılından bu yana kalıcı işçi alınmayan TİGEM'e Ceylanpınar Projesi çerçevesinde 1 yıl önce 142 işçi alındığını, daha sonra lise mezunu ve üstü düzeyinde 315 personelin de bu ay içinde işe başlayacağını bildiren Bilden, proje bittiğinde 3 bin 700 civarında istihdam sağlanmış olacağını kaydetti.

TİGEM'in geçen yıldan itibaren nitelikli eleman istihdam eden bir kuruluşa dönüştüğünü belirten Bilden, bugün katılan personelle TİGEM'e 34 mühendis, 14 veteriner hekim, 5 tekniker, 2 memur ve birer avukat, mimar, topoğraf, tercüman olmak üzere toplam 59 personel alındığını sözlerine ekledi.

Daha sonra, yeni alınan personele atama belgeleri verildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tigem Genel Müdürü Bilden Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement