Tika, Afgan Öğretmenleri Eğitti - Son Dakika
Güncel

Tika, Afgan Öğretmenleri Eğitti

Tika, Afgan Öğretmenleri Eğitti

Afganistan genelinde birçok projeyi hayata geçiren TİKA, ülkenin kuzeyindeki Mezar-i Şerif kentinde 60 öğretmene formasyon eğitimi verdi.

01.05.2014 12:06  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan genelinde birçok projeyi hayata geçiren Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), ülkenin kuzeyindeki Mezar-i Şerif kentinde 60 öğretmene formasyon eğitimi verdi.

Türkiye'den davet edilen uzman eğitimcilerin de katılımıyla 20 Nisan'da başlayan eğitim proğramının kapanış konuşmasını yapan Belh İl Milli Eğitim Müdürü Kays Mehir Ayin, Afganistan'da eğitim alanında da çok eksikliklerin bulunduğunu, bu alanda yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Mezar-i Şerif Başkonsolosu Güneş Yeşildağ da böyle projelerin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti bildirerek, söz konusu projelerin Afganistan öğretmenleri için verimli olacağını söyledi. Afgan öğretmenlerinin sorumluluklarının büyük olduğunu ifade eden Yeşildağ, Afganistan geleceğinin öğretmenlere emanet edildiğini vurguladı.

TİKA Mezar-i Şerif Program Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan ise Türkiye'nin, TİKA aracılığı ile Pasifik'ten Orta Asya'ya, Ortadoğu ve Afrika'dan Balkanlara, Kafkasya'dan Latin Amerika'ya kadar birçok ülke ile bilgi ve tecrübesini paylaştığını, ayrıca İşbirliğinde bulunulan ülkelerin iktisadi, ticari, teknik, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki kalkınmalarına katkıda bulunacak program, proje ve faaliyetler uyguladığını aktardı.

Karadoğan, "Belh Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz ilçelerde görev yapan 60 öğretmene yönelik formasyon eğitimi projesini başarıyla tamamladık. Bu projenin öğretmenlere yararlı olduğunu düşünüyorum" dedi. Karadoğan, eğitim müdürlüğünün talepleri doğrultusunda Türkiye'den getirtilecek uzmanlarla ve akademisyenlerle benzer projelerin devem edeceğini de duyurdu.

Formasyon eğitimi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinden gelen öğretim elemanları Yrd. Doç Dr. Bayram Özer ve Arş.Gör. Esat Şanlı da proje boyunca çok verimli paylaşımların gerçekleştiğini, Afgan öğretmenlerinin böyle projelere istekli olduklarından etkilendiklerin dile getirdi.

Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika, Afgan Öğretmenleri Eğitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement