Tika Bakü'de Crossfit Salonu Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Tika Bakü'de Crossfit Salonu Yaptırdı

Tika Bakü\'de Crossfit Salonu Yaptırdı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'da yetim çocuklar ile az gelirli ailelerin çocuklarının ücretsiz kullanacağı crossfit spor salonu yaptırdı.

04.04.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'da yetim çocuklar ile az gelirli ailelerin çocuklarının ücretsiz kullanacağı crossfit spor salonu yaptırdı.

Bakü'de "Yeni Yol - Gençlerin Maariflendirilmesi İçtimai Birliği Crossfit Salonu Projesi" çerçevesinde kurulan spor salonunun açılışına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, TİKA Bakü Program Koordinatörü Adem Urfa, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile sivil toplum kuruluşu gönüllüleri katıldı.

Büyükelçi Özoral açılışta yaptığı konuşmada, TİKA'nın Azerbaycan'da sosyal projeler gerçekleştirerek kardeş ülkenin kalkınmasına büyük destek sağladığını bildirdi.

Yapılan tesisin gençlerin spora celbedilerek onların boş vakitlerini faydalı geçirmesini sağlayacağını ifade eden Özoral, tesisin gençlerin sağlamlığına, vücutlarının kuvvetli olmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

TİKA Bakü Program Koordinatörü Adem Urfa da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TİKA olarak Azerbaycan'da birçok projeler gerçekleştirdiklerini, hedef kitlelerinden birinin de gençler olduğunu söyledi.

Gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişmelerine katkı sağlayan ve onları zararlı alışkanlıklardan koruyarak spora yönelmesini sağlayan projeleri önemsediklerini belirten Urfa, "Geçen sene Sumgayıt'ta Karabağ göçmenlerine yönelik bir spor tesisi açmıştık. Bugün açtığımız salon Azerbaycanlı gençlerin crossfit sporu ile tanışmasına, kötü alışkanlıklardan korunmasına katkı sağlayacak. Yetim çocuklar ile az gelirli ailelerin çocukları spor salonunu ücretsiz kullanacak." dedi.

TİKA tarafından fiziki altyapısı iyileştirilen ve spor malzemeleri temin edilen crossfit spor salonu, Yeni Yol - Gençlerin Maariflendirilmesi İçtimai Birliği bünyesinde faaliyet gösterecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika Bakü'de Crossfit Salonu Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı
    20:50 Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri, sol ayağından yaralı bir leyleği fark ederek hemen koruma altına aldı. Yapılan tedavinin ardından leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement