Tika'dan Afganistan'a Su Kuyusu - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan'a Su Kuyusu

I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'da eğitimi destekleme faaliyetleri çerçevesinde ülkenin kuzeyinde iki ayrı okulda su kuyusu açtı.

11.05.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEZAR-I  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'da eğitimi destekleme faaliyetleri çerçevesinde ülkenin kuzeyinde iki ayrı okulda su kuyusu açtı.

TİKA, Belh vilayetinin merkezi Mezar-ı Şerif kentinde bulunan iki lise için 120 metre derinliğinde su kuyusu açtı, 6 bin litre kapasiteli su deposu ve çeşme yaptı.

Açılış törenine, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Koordinatör Yardımcısı Fuat Erdoğmuş, Şibirgan Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Müdürü Dr. Müslüm Kuzudişli, yetkililer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Başkonsolos Erdeviren, suyun insan hayatındaki önemine değinerek "Bu katkıların ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki kardeşliğin daha da gelişmesine yol açacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye olarak özellikle Afganistan'daki eğitim altyapısının gelişmesine çok önem verdiklerini anlatan Erdeviren, bu konudaki desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Koordinatör Karadoğan da Afganistan'da en büyük sorunlardan birinin eğitim olduğunu, TİKA olarak bu sorunların giderilmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerin kaydetti.

Açılan su kuyularıyla öğrencilerin içme suyu sorunlarının giderildiğini ifade eden Karadoğan, bu kuyulardan okul çevresinde yaşayan halkın da faydalanacağını vurguladı.

TİKA, 2005 yılından bu yana Afganistan'ın kuzeyinde 40 derin su kuyusu açtı. Bu kuyulardan yaklaşık 120 bin kişi faydalanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan'a Su Kuyusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement