Tika'dan Arnavutluk'ta Engelli Çocuklara Yardım - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Arnavutluk'ta Engelli Çocuklara Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Arnavutluk Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneği’ne malzeme desteğinde bulundu.

28.11.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Arnavutluk Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneği'ne malzeme desteğinde bulundu. Mazemeler, ihtiyaç sahibi olan 70 aileye dernek yetkilileriyle birlikte dağıtıldı.

TİKA, Arnavutluk'taki engelli çocuklara ve ailelerine ihtiyaçları doğrultusunda malzeme yardımında bulundu. Yardım vesilesiyle Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, yaptığı açıklamada, imkanlar dahilinde TİKA'nın engelli çocuklara ve ailelerine yaptığı yardımlardan dolayı ihtiyaç sahiplerine verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirmek suretiyle önemli bir sosyla projenin daha gerçekleştirildiğini ifade etti. Yapılan yardımların, Arnavutluk halkının gönlündeki Türkiye sevgisini yeniden ortaya çıkardığına dikkate çeken Bayraktar, bu tür yardımların artması temennisinde bulundu.

TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin de TİKA olarak Arnavutluk'ta birçok alanda projeler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sosyal projeler de hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu bağlamda Arnavutluk Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneği ile ortaklaşa yürüttükleri projeyede değinen TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, "Çocuklarına kendi imkanlarıyla evlerinde bakan aileleri ziyaret ettiğimizde içinde bulundukları durumu bizzat yerinde gördük ve gerçekten yardıma muhtaç olduklarını tespit ettik" dedi. TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, dernek yetkilileriyle sürekli iletişimde olduklarını belirterek, bundan sonra da ihtiyaç olması halinde bütün ihtiyaçlarınn karşılanması için çaba göstereceklerini söyledi.

2013 yılından itibaren ülkenin dört bir tarafındaki engelli çocuklara ve ailelerine destek olmaya çalıştıklarını belirten Arnavutluk Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneği Başkanı Shefqet Taku ise gerçekleştirilen proje vesilesiyle Türkiye'ye minnettar olduklarını ifade ederek memnuniyetini dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Arnavutluk'ta Engelli Çocuklara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement