TİKA'dan Bosna Hersek'e Bilgisayar Yardımı - Son Dakika
Güncel

TİKA'dan Bosna Hersek'e Bilgisayar Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı Yabancı İşleri Müdürlüğüne bilgisayar yardımında bulundu.

10.11.2015 14:06  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı Yabancı İşleri Müdürlüğüne bilgisayar yardımında bulundu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Saraybosna'daki müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında, TİKA'nın Bosna Hersek'te çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini belirtti.

Ülkedeki güvenlik birimleriyle son derece iyi ilişkiler içerisinde olduklarını kaydeden Büyükelçi Erginay, Bosna Hersek'te çok sayıda Türk öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu nedenle Yabancı İşleri Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı da projelerde maddiyattan çok maneviyata önem verdiklerini söyledi.

Türk kurumları olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerinin altını çizen Şanlı, "Türkiye Cumhuriyeti ailesi olarak her zaman Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yabancı İşleri Müdür Yardımcısı İzet Nizam da desteklerinden dolayı Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğine ve TİKA'ya teşekkür ederek ekipman yardımlarının kurumun gelişmesine önemli yardımda bulunacağını kaydetti.

Ülkeye giren yabancılarla ilgili bilgilerin son derece önemli olduğuna işaret eden Nizam, bu yardımların yabancı uyruklu vatandaşlara ilgili kontrollerin iyileştirilmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Açıklamaların ve bilgisayarların teslim edilmesinin ardından Yabancı İşleri Müdürlüğünce Saraybosna Büyükelçisi Erginay ve TİKA Saraybosna Koordinatörü Şanlı'ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA'dan Bosna Hersek'e Bilgisayar Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement