Tika'dan Irak'taki Türkmen Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Irak'taki Türkmen Sığınmacılara Yardım

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak'ın Kerkük kentindeki Yahyava Çadır Kampı'nda kalan Türkmen sığınmacılara insani yardımda bulundu.

26.04.2015 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak'ın Kerkük kentindeki Yahyava Çadır Kampı'nda kalan Türkmen sığınmacılara insani yardımda bulundu.

Türkiye'den gelen TİKA ekibi, Kerkük'ün 25 kilometre kuzeydoğusunda 2 bin 600 kişinin kaldığı Yahyava Çadır Kampı'na klima, mutfak eşyası, kırtasiye malzemesi ve okul çantası dağıttı.

TİKA Irak Koordinatörü Sibel Güneyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa daha önce de çeşitli yardımlarda bulunduklarını hatırlatarak, "Bu kamp kurulduğu günden beri buradaydık. Daha önce kamp sakini sığınmacılara yatak, yorgan, gıda ve giysi dağıtımı yapmıştık. Ancak kampın kapasitesinin sürekli artması üzerine ihtiyaçlar da büyüdü. Biz de bunun üzerine yeni yardımlarda bulunmaya karar verdik. Klimalar, mutfak eşyaları, elektrikli ocak ve ayrıca çocuklara bolca kırtasiye malzemesi ve okul çantası getirdik" dedi.

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi de yardımlardan dolayı hayırsever Türkiye halkına ve TİKA'ya teşekkür etti. Mehdi, kampın en önemli ve acil ihtiyacının su olduğunu, bu sorunun giderilmesi için merkezi Irak hükümetinden ve Kerkük Valiliğinden talepte bulunduklarını dile getirdi.

TİKA'nın yardımlarından faydalanan Telaferli Türkmen Hüseyin Ali ise sıcakların yükseldiğine işaret ederek, yapılan klima yardımından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Musullu sığınmacı Heytem Ahmet de Türkiye'nin yaptığı yardımlardan memnuniyeti belirterek, "Bu kampta her şeye ihtiyacımız var. Hayırseverler bize ne gönderse kabulümüzdür" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Irak'taki Türkmen Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement