Tika'dan Macaristan'daki Okula Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Macaristan'daki Okula Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın Szabadbattyan şehrindeki Cifrakert Anaokuluna yardımda bulundu.

21.11.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın Szabadbattyan şehrindeki Cifrakert Anaokuluna yardımda bulundu.

TİKA, anaokulunun ihtiyaç duyduğu malzemeleri ve öğrenciler için temin edilen spor formalarını düzenlenen törenle yetkililere teslim etti.

Düzenlenen törene Szabadbattyan Belediye Başkanı Istvan Polyak, milletvekili Gabor Törö, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği yetkilileri ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi temsilcileri katıldı.

Macaristan'ın güneyinde bulunan Szabadbattyan şehirindeki 16. asırdan kalma "Kula" isimli tarihi kule Osmanlı İmparatorluğu döneminde stratejik önemi dolayısıyla 145 yıl kadar kullanıldı. Halihazırda müze olarak kullanılmakta olan kulenin avlusunda, camiye ait olduğu düşünülen bazı kalıntılar bulunmuştu. 2007 yılında Szabadbattyan Belediyesi'nin girişimleri ile kulenin avlusu içerisinde Türk-Macar dostluğunu temsil eden ahşap bir anıt inşa edilmişti.

TİKA, Macaristan'da tarihi eserlerin restorasyonu dışında kültürel işbirliği, bilim, sağlık ve eğitim alanlarında çok sayıda proje ve faaliyet yürütüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Macaristan'daki Okula Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement