Tika'dan Özbekistan'da "Mutlu Aile" Sağlık Projesi - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Özbekistan'da "Mutlu Aile" Sağlık Projesi

350 hastanın muayenesi ve durumu elverişli 105'inin plastik cerrahi ameliyatı, Türkiye'den giden ekiple yapıldı.

26.11.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan'da 350 hastanın muayenesi ve durumu elverişli 105'inin plastik cerrahi ameliyatını, Türkiye'den giden ekiple gerçekleştirdi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Başkanlık, Özbekistan'ın Fergana şehrinde plastik cerrahi alanında altıncısı düzenlenen etkinliğini bu yıl "Mutlu Aile" temasıyla düzenledi.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin plastik ve rekonstrüksiyon cerrahi ana bilim dalında görev yapan doktor ve hemşirelerden oluşan 18 kişilik gönüllü ekip, 350 çocuk ve genç hastayı muayene etti. Özbekistan Sağlık Bakanlığı ve Sağlam Evlat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında yapılan ameliyatlarda, 105 hasta sağlığına kavuştu, tedavisine başlanılacak diğer hastalar da belirlendi.

Türkiye'den temin edilen ilaç ve malzemelerle gerçekleştirilen plastik cerrahi ameliyatları, Namangam, Andican, Fergana ve diğer komşu şehirlerdeki hastaların Fergana'daki Çocuk Hastanesinde bir araya gelmesiyle yapıldı.

"Mutlu Aile" sloganıyla gerçekleştirilen sağlık etkinliğinin, TİKA'nın Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi çerçevesinde sürdürdüğü faaliyetlerden biri olduğu belirtildi. Bu yıl altıncısı düzenlenen proje kapsamında 2009 yılından bu yana bin 460 çocuk ve genç muayene edildi, durumu elverişli 471 çocuk ve gence plastik cerrahi ameliyatı yapıldı.

TİKA, Özbekistan'da tarım, mesleki eğitim, kültürel mirasın korunması gibi çeşitli konularda çalışmalarına devam ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Özbekistan'da 'Mutlu Aile' Sağlık Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement