TİKA, Macaristan'da Tarihi Türk Çeşmesini Onardı - Son Dakika
Güncel

TİKA, Macaristan'da Tarihi Türk Çeşmesini Onardı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Macaristan'ın Pecs şehrindeki 16. yüzyıl sonlarından kalan Türk çeşmesinin restitüsyonunu tamamladı.

28.10.2014 12:00  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Macaristan'ın Pecs şehrindeki 16. yüzyıl sonlarından kalan Türk çeşmesinin restitüsyonunun tamamlandığı bildirildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Macaristan'da ayakta kalabilen iki türbeden biri olan İdris Baba Türbesi'nin yanındaki 400 yıllık Türk çeşmesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Pecs Belediye Başkanı Zsolt Pava ve TİKA Budapeşte Koordinatörü Pınar Özcan Küçükçavuş katıldı.

Fakılı, törende yaptığı konuşmada, Türk kültüründe çeşmelerin suyun ve temizliğin öneminin göstergesi olduğunu belirterek Türk çeşmesinin yanından geçenlerin 400 yıl sonra yeniden akan suya dua ettiklerini söyledi. TİKA'nın, daha önce toprak ve taş yığını halinde olan çeşmeyi kısa sürede ayağa kaldırarak tamamladığını vurgulayan Fakılı, TİKA ve Pecs Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Pava ise İdris Baba Türk Çeşmesi ve Osmanlı Çeşmesi olarak da bilinen çeşmenin, Pecs'te tamamlanan ilk proje olduğunu ifade ederek TİKA'ya teşekkür etti. Pava ayrıca, Pecs Belediyesi'nin Türkiye ile gerçekleştirilecek faaliyetleri her zaman destekleyeceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA, Macaristan'da Tarihi Türk Çeşmesini Onardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement