Tika, Pakistan'da Kutsal Emanetlere Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Tika, Pakistan'da Kutsal Emanetlere Sahip Çıkıyor

TİKA, Pakistan'daki kutsal emanetlerin korunması ve daha iyi şartlarda sergilenmesi için çalışma başlattı.

27.11.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan'daki kutsal emanetlerin korunması ve daha iyi şartlarda sergilenmesi için çalışma başlattı.

TİKA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarından oluşan teknik heyet, Pakistan'a giderek, Lahor Bahşahi Camisi'nde sergilenen Hazreti Muhammed, Hazreti Ali ve Hazreti Fatıma'ya ait kutsal emanetlerin restorasyonu ve modern tekniklerle korunup sergilenmesi için ihtiyaç analizi yaptı.

Hazreti Muhammed'e ait sarık, sandalet ve asanın da yer aldığı kutsal emanetlere ilişkin çalışmaların Pencap Hükümeti Evkaf Bakanlığının isteğiyle başlatıldığı belirtildi.

TİKA tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek çalışmalarda kutsal emanetlerin ömrünü uzatacak koruma işlemlerinin yanı sıra daha uygun ve estetik bir galeride sergilenmesi de sağlanacak.

İslam dini ve tarihi bakımından büyük önem taşıyan kutsal emanetler, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra başta İstanbul olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde muhafaza edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika, Pakistan'da Kutsal Emanetlere Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement