Tillo'da Seçimler Yine Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Tillo'da Seçimler Yine Ertelendi

Tillo\'da Seçimler Yine Ertelendi

Siirt'te belediye meclis üyelerinin toplu olarak istifa etmesi üzerine 26 Ekim'de yapılması kararlaştırılan seçim takvimi iptal edildi.

10.10.2014 11:56  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te yapılan yerel seçimlerden bir gün sonra bir kişinin öldürülmesinden sonra belediye meclis üyelerinin toplu olarak istifa etmesi üzerine 26 Ekim tarihinde yapılması kararlaştırılan seçim takvimi iptal edildi.

SP ADAYI BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Tillo İlçesi'nde yapılan yerel seçimlerden bir gün sonra il merkezinde Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Behmen Aydın ile AK Parti adayı Mesut Menduhoğlu ve yakınları arasında çıkan kavgada, SP adayı Behmen Aydın, bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili AK Parti adayı ve seçimleri kazanan Mesut Menduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 5 sanığın tutuklu olarak yargılanmasına halen devam ediliyor.

14 ARALIK'A ERTELENDİ

Siirt Valililiği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Tillo Belediye Meclisi Üyeliği Seçiminin 26 Ekim 2014 günü yapılacağına karar verilmiş ise de; Yüksek Seçim Kurulunun 04092014 tarih ve 3870 sayılı kararı ile Tillo Belediye Meclisi Üyeliği Seçimi ile birlikte, Belediye Başkanlığı seçiminin de yapılması gerektiğinden, 26 Ekim 2014 tarihinde yapılması gereken seçim takvimi iptal edilmiştir. İstifalar nedeniyle boşalan Tillo Belediye Başkanlığı ve Tillo Belediye Meclisi Üyeliği seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu Kararı gereğince,14 Aralık 2014 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir." denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tillo'da Seçimler Yine Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement