Tillo Tabiat Parkı Gelişim Planı Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Tillo Tabiat Parkı Gelişim Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

"Tillo Tabiat Parkı" Gelişim Planı Toplantısı Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, başkanlığında gerçekleştirildi.

25.10.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tillo Tabiat Parkı" Gelişim Planı Toplantısı Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik makamında, Vali Tutulmaz'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Milli Parklar Şube Müdürü Ali Kıraç, Siirt Şube Müdürü Nevzat Amcalar ve kurum temsilcileri katıldı.

Vali Tutulmaz, "İnanç ve doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip Tillo'da, Tabiat Parkının hizmete sunulması ile ilimizde doğa turizmine ayrı bir değer katacaktır" dedi.

Tillo Tabiat Parkı'nın incelenerek, gelişim planının oluşturulmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Tutulmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doğa ve tarih şehri Siirt'in turizm potansiyeli yüksektir. Biz bu potansiyelimizi ortaya çıkartmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede Siirt'in sahip olduğu değerleri koruma, kullanma dengesinin teminat altına alınmasını sağlayarak, ilimizin inanç ile doğa turizmini geliştirmeyi ve Siirt'in cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz."

Tillo Tabiat Parkı, Gelişme Planları ve planlama süreçleri hakkında, plan paftaları ve haritalar üzerinde bilgi veren Deligöz de, "Daha önce Bakanlığımız tarafından tescil edilen 400 dönüm alan üzerinde kurulacak Tillo Tabiat Parkı'nın etkin yönetimi için gelişme planı ile Sürdürülebilir Turizm Gelişim Stratejisi gibi alt plan ve stratejileri uygulamaya konulacak" dedi.

Tabiat alanı çevresinde çeşitli incelemelerde bulunduklarını kaydeden Deligöz, alan üzerinde yapılan çalışmaların ardından, Tillo Tabiat Parkı, gelişim planının, üç boyutlu şekilde yapılmasının planlandığını ifade etti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tillo Tabiat Parkı Gelişim Planı Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement