Tılmerç'te Çevreci Muhtar Adayı - Son Dakika
Yerel

Tılmerç'te Çevreci Muhtar Adayı

Tılmerç\'te Çevreci Muhtar Adayı

Batman'da çevre mücadelesi veren Abdulhakim Onatlı, Memur-Sen TOKİ konutlarının da dahil olduğu Tılmerç mahalle Muhtarlığı için aday oldu.

02.02.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Aktivisti Abdulhakim Onatlı muhtar adayı oldu.

Uzun yıllardır Batman'daki bir sivil toplum örgütünde çevre mücadelesi veren Abdulhakim Onatlı, Memur-Sen TOKİ konutlarının da dahil olduğu Tılmerç mahalle Muhtarlığı için aday oldu. Çevreci Onatlı, daha Muhtar olmadan sorunları masaya yatırdı ve çözüm önerisinde bulundu.

ONATLI: "SORUNLARLA MÜCADELEYİ GÖREV BİLİYORUM"

Batman merkez Tılmerç Mahalle Muhtarlığına aday olduğunu açıklayan Abdulhakim Onatlı, sorunların çözümü için şimdiden kolları sıvadı. Memur-Sen TOKİ konutlarının da dahil olduğu Tılmerç mahalle muhtarlığına adaylığını koyan Abdulhakim Onatlı, uzun yıllardır verdiği çevre mücadelesiyle tanınan biri. Bir çevre örgütünde 13 yıldır Batman için gönüllü olarak çalışmalar yapan Onatlı, "Memur-Sen TOKİ konutları ile Tılmerç köyünün yığınla sorunu bulunuyor. Sorunlarıyla mücadele etmeyi görev biliyorum" dedi. Muhtar Adayı Çevreci Onatlı, bir süredir ikamet ettiği TOKİ konutları ile mahallesinin tespit ettiği bazı sorunlarının çözümü için ilgilileri göreve çağırdı.
İLGİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Muhtar olarak seçilmesi halinde sorunların üzerine daha çok gidebileceğini belirten Onatlı, herkesin önerilerini dikkate alacağını söyledi. İşte Onatlı'nın sıraladığı ve çözümünü istediği mahalle sorunları:
1- Tılmerç arazileri hazine arazisidir ancak onlarca yıldır sahipleri biliniyor. Hazine arazilerinin sahiplerine tapulu olarak verilmesi için mücadele vereceğim. Memur-Sen toplu konutlarının su, ulaşım, temizlik, sağlık, taziye evi, enerji ve yeşil alan sorunları bulunuyor.
2- İçme ve kullanma suyu ihtiyaçlarımız kuyulardan sağlanıyor. İki depoda depolanan sular hem yetersiz, hem de sağlıksız. Yetersizdir çünkü çimlerimiz yaz aylarında tamamen kurumaktadır. Ağaçlar kurumuştur. Yeni bir ağaçlandırma ve yeşillendirme için bol suya ihtiyacımız vardır. Bir depo tamamen paslı durumdadır. Toplu konutlar mahalle statüsüne kavuştuğu için Batman Belediyesi'nin şebeke sularına bağlanmamız gerekiyor. Valiliğin de desteğiyle yeni su deposu yapılarak konutlara sağlıklı su verilmelidir. Bunlar gerçekleşinceye kadar sularımızın klorlanmasını ve depoların gözden geçirilmesini istiyoruz.
3- Toplu konutların yolları bozuk ve delik deşiktir. Havaların düzelmesiyle birlikte yolumuzun onarımını ve asfaltlanmasını istiyoruz. Ayrıca Tılmerç köyüne gelen minibüslerin toplu konutlara da gelmesini istiyoruz. Yarım saatte bir otobüs geliyor. Bu sayı artırılmalıdır. Belediye daha fazla sayıda otobüs kaldırırsa 700 aile rahatlayacaktır.
4- Toplu konutların enerji sorunu vardır. Hala köy statüsünden kurtulamadık. Hala Silvan enerji hattından yararlanıyoruz ve arızalarımıza köylere bakan ekipler bakıyor. Kent ana elektrik şebekesine bağlanmak istiyoruz. Bunun için Valilikten duyarlılık bekliyoruz. DEDAŞ'tan talebimiz acil olarak şebekeye bağlanmamız ve köy statüsünden kurtulmamızdır. 2012 yılında bağlanmamız gerekirdi, hala bağlanmamamız büyük eksikliktir.
5- Toplu konutların sağlık sorunu bulunuyor. Yaklaşık 700 ailenin ikamet ettiği TOKİ konutlarının bir Sağlık Ocağı bulunmuyor. Bir pansuman ve iğne için Batman'daki hastanelere gidiyoruz. Acilen bir Sağlık ocağı istiyoruz.
6- Temizlik sorunlarımız var, bu konuda da duyarlılık bekliyoruz. Halen haftada iki gün Özel İdare evsel çöpleri topluyor. Mahalle olduğumuz için Batman'da olduğu gibi haftanın 6 gününde çöplerimizin alınmasını istiyoruz. Belediye'nin araç tahsisi yaparak halkımızı bilgilendirmesini bekliyoruz.
7- Son olarak taziye evimiz yok. 700 ailenin ikamet ettiği bir büyük mahallede taziye evinin olmaması büyük talihsizliktir. Valilik veya Belediye'den veyahut her ikisinin işbirliğiyle bir taziye evi yapılmasını istiyoruz. Halkımızın daha nice önemli sorunları var. Muhtar seçilsem de, seçilmesem de bu sorunların çözümü için çaba göstereceğim. Ancak Muhtar seçilirsem elim güçlenecektir. Mahallemi halkımızın yapıcı önerileri doğrultusunda yönetmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Muhtar olmak için adaylığımı koydum. Hayırlısı ne ise onun olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Tılmerç'te Çevreci Muhtar Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement