Tim Başkanı Büyükekşi'den Hükümet Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tim Başkanı Büyükekşi'den Hükümet Açıklaması

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün kurulan 64’üncü Hükümeti değerlendirdi.

24.11.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün kurulan 64'üncü Hükümeti değerlendirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi; yazılı yaptığı açıklamasında, bugün kurulan 64'üncü Hükümetin Türkiye'ye, millete ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi ve sadece ekonomide değil tüm alanlarda yeni reformları hayata geçireceğine inandıklarını söyledi Başta, Başbakan Davutoğlu ve ihracattan sorumlu Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş olmak üzere yeni hükümette görev alan tüm bakanları tebrik eden Büyükekşi, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Halkımız, karşılıklı anlayış ve birlik duygusu içinde sandıklara gitmiş ve 1 Kasım seçimlerinde tek parti çoğunluğuyla istikrar talebini dile getirmiştir. İhracat ailesi olarak, 4 yıl sürecek bir istikrar hükümetinin işbaşında olmasının Türkiye için bir fırsat olduğunu düşünüyor, dünya ekonomisinde yaşanan gerilemeye rağmen ekonomik göstergeleri olumlu seyreden Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yeni hükümetin kararlı duruşuyla yüksek büyüme iştahını sürdüreceğine inanıyoruz.

71 bin ihracatçının temsilcisi olan Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak 2023 hedeflerimize ulaşmada kaldıraç olarak gördüğümüz Arge, tasarım, inovasyon ve markalaşma konularında hükümetimizin atacağı adımları yakından takip etmeye Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere kabinenin tüm bakanlıkları ile güçlü işbirliğimizi yoğunlaştırmaya devam edeceğiz. Büyüyen, ihracatı gelişen ve gelecek nesilleri refah içinde yaşayan güçlü bir ülke inşa etmek üzere, her zaman olduğu gibi yeni hükümetimizle de yapıcı çözüm önerilerimizi paylaşmayı sürdüreceğiz.

Sadece ekonomide değil tüm alanlarda yeni reformları hayata geçireceğine inandığımız Türkiye Cumhuriyeti 64'üncü Hükümetine başarılar diliyoruz". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tim Başkanı Büyükekşi'den Hükümet Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement