Tim Üyeleri ile İstişare Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Tim Üyeleri ile İstişare Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ama kamu bankaları ama özel sektör bankaları, bunu eğer fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa, kusura bakmasınlar biz de devlet olarak üzerimize ne düşerse onun gereğini yaparız ve onlar da ondan sonra kapımızı kolay kolay açamazlar, çalamazlar.

10.08.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ama kamu bankaları ama özel sektör bankaları, bunu eğer fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa, kusura bakmasınlar biz de devlet olarak üzerimize ne düşerse onun gereğini yaparız ve onlar da ondan sonra kapımızı kolay kolay açamazlar, çalamazlar." dedi.

Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki istişare toplantısında bir araya geldi.

Tek gündemlerinin terör örgütleriyle mücadele olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun yanında ihracatta ve turizmde yaşanan daralmanın telafisi başta olmak üzere ekonomimizin güçlendirilmesi, geliştirilmesi konusunda kesintisiz bir çalışma içindeyiz." diye konuştu.

İhracattaki olumlu yönde seyrin 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde dahi ciddi manada kesintiye uğramadan sürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, 11-17 Temmuz tarihlerinde 2,1 milyar dolar olan ihracatın 18-24 Temmuz haftasında 2,4 milyar dolara çıkmasının önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan, söz konusu rakamın bir sonraki hafta 2,7 milyar dolara yükseldiğini belirterek, 2016'nın ilk 7 aylık ihracatının 80,5 milyar dolara ulaştığını ifade etti. "Rakamlar 2015 yılı performansının altına düşülmeyeceğini gösteriyor" diyen Erdoğan, daha fazla çalışacaklarını, gayret edeceklerini, koşturacaklarını belirtti.

Ekonomiyle ilgili bakanların ihracatçılarla bu dönemdeki ilişkisi ve dayanışmasının çok daha önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:

"Dolayısıyla artık geriye gidiş dönemi kapanmış, ilerleme, atılım dönemi başlamıştır. Biz de bu süreç içinde atacağımız bazı adımları, inşallah biraz sonra Sayın Başkan ile de kısa bir görüşmem olacak, onları da orada paylaşacağız. Zira finans sektöründe bazı engellemelerin, vesaire olduğuna dair bilgiler edindim. Bu konuları da konuşmak suretiyle ama kamu bankaları ama özel sektör bankaları bunu eğer fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa, kusura bakmasınlar, biz de devlet olarak üzerimize ne düşerse onun gereğini yaparız ve onlar da ondan sonra kapımızı kolay kolay açamazlar, çalamazlar. Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz, milletin parasıyla çalıştığınız böyle bir dönemde eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda 'geriye çağırma' gibi bir anlayışın, mantığın içerisine girerse, kusura bakmasınlar açık ve net söylüyorum ben bunu 'ihanet' diye değerlendiririm, buna sıcak da bakamam. İnşallah çok kısa zamanda Sayın Başbakan ile de bunu konuşacağım ve tüm finans sektörünü davet edip, kendileriyle bu konuların değerlendirmesini ben de önemli buluyorum. İnşallah bir yandan yeni pazarlara daha sıkı sahip çıkarak, diğer yandan kaybettiğimiz pazarları yeniden kazanarak 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum."

"Ayağımıza çelme takanlar varmış"

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün bir araya geldiğini anımsatarak, "Rus tarafıyla gayet güzel, verimli görüşmeler yaptık. Ben ikili görüşmemde de konuyu çok açık ve net Sayın Putin ile ele alma imkanını buldum ve dar kapsamlı görüşmemizde aynı şekilde bu fırsatı yakaladık, daha sonra da iş adamlarımızla yaptığımız toplantıda bunları zaten özellikle dile getirdik. Tabii Rusya ile 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşma konusundaki hedefimizi ve kararlılığımızı yeniledik." sözlerine yer verdi.

Bir süredir sorun yaşanan bazı ülkelerle de olumlu yönde gelişmelerin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"İhracatçılarımızın farklı pazarlara açılma yönünde gösterdikleri gayreti yakından biliyorum. Bu çabalardan yavaş yavaş netice alınmaya başlandığını da görüyorum. Bütün bunlarla birlikte inşallah bir yandan yeni pazarlara daha sıkı sahip çıkarak, diğer yandan kaybettiğimiz pazarlar üzerinde yeni politikalar, pazarlama politikaları oluşturmak suretiyle zemin kazanmamızın farklı olacağına inanıyorum. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki geçmişte biz karşımızdaki hasımlarla uğraşırken bir de kendi parçamız sandığımız ama aslında ayağımıza çelme takanlar varmış. Pazar günü Yenikapı'da yaptığımız Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı olmak üzere millet olarak ortaya koyduğumuz tablo en büyük güven kaynağımızdır. 15 Temmuz'da silahlı girişimi akamete uğrayanlar, orada bu girişimle bu ülkeyi adeta ayaklarından vurmak ve yürüyüşümüzü durdurmak isteyenler işte o gece 12 saatte çok ciddi manada milletimizin o asil duruşuyla çöktüler. O bir bitişti onlar için ama 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki o meydana toplanmak, gerçekten 5 milyon insanın oradaki buluşması cumhuriyet tarihimizin bir ilkidir."

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'daki birleşmenin, dayanışmanın, duruşun sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya mesaj olduğunu vurgulayarak, "Buradan demokrasimizin yeni kapısı açılmıştır. Buradan milletimizin 21. asrın geleceğine yönelik yeni kapıları açılmıştır ve dünyaya da 'Bizi iyi okuyun, bizi iyi anlayın' denilmiştir. 'Sağdan soldan duyduğunuz dedikodularla Türk milletini değerlendiremezsiniz' denilmiştir." ifadesini kullandı.

Milletin sadece darbe, işgal girişimi ve terör eylemleri karşısında birlik olmadığını, aynı zamanda geleceğine sahip çıkma konusundaki kararlılığını da gösterdiğini dile getiren Erdoğan, şunları belirtti:

"Türkiye bugün 2023 hedeflerine ulaşmaya 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha yakındır. Ülkemizi ve milletimizi çökertmek için oynanan oyun son dönem tarihimizin en büyük birliğini, beraberliğini, dayanışmasını gerçekleştirmemize hamdolsun vesile olmuştur. Her olanda bir hayır vardır, 'Bir musibet bin nasihattan evladır.' der büyüklerimiz. Şimdi bunu gördük ve buna göre de birçok tedbirlerimizi geliştireceğiz, alacağız. Emin olun onlar bu kadarını beklemiyorlardı. Bu oyunu sahneye koyanlar, bu millet mermiyi, bombayı görünce kaçacak, meydan onlara kalacak sanıyorlardı."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tim Üyeleri ile İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.


Advertisement