Times: ABD'nin Kürtlerle İttifakı Türkiye'yi Çileden Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Times: ABD'nin Kürtlerle İttifakı Türkiye'yi Çileden Çıkardı

İngiliz Times gazetesi, ABD'nin son dönemde Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerle kurduğu fiili ittifakın Türkiye'yi çileden çıkardığını yazdı.

31.05.2016 07:57  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Times gazetesi, ABD ile Kürtlerin yaptığı işbirliğinin Türkiye'yi çok kızdırdığını sayfalarına taşıdı. Gazete Türkiye'nin Suriye'de izlediği politikayı "başına buyruk" olarak nitelendirdi, bu siyasetin "IŞİD'le mücadele önünde giderek daha büyük bir engel oluşturduğu" yorumunda bulundu.

FELLUCE'NİN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Times'ın bu yorumu, gazetenin bugünkü başyazısında yer aldı.

Esasında başyazısının konusu, Irak ordusunun Felluce kentini IŞİD'den geri almak için başlattığı büyük operasyon. Times'a göre Felluce'de çatışmalar "kanlı" olacak. Ancak bu operasyon, Musul'un kurtuluşu yolunda gerekli bir adım" diyor gazete.

Times, Musul'un Irak'ın en büyük ikinci kenti olduğunu hatırlatıyor; Felluce'nin IŞİD'den alınması halinde, bunun Musul için verilecek mücadelenin ve IŞİD'in Irak'tan tasfiyesinin habercisi olacağını vurguluyor.

"TÜRKİYE'Yİ ÇİLEDEN ÇIKARDI"

Times'taki başyazı şu satırlarla noktalanıyor:

"IŞİD'e yönelik herhangi bir nihai saldırının başarısı büyük oranda kuzeyde Kürtlerin yapacaklarına bağlı. Kürtler şu ana dek örgüte karşı açık ara en etkili savaşçılar olduklarını kanıtladılar, Musul çevresindeki bazı köyleri de geri aldılar. Amerikalılar, Kürt savaşçıların yetenekli ve disiplinli olduklarını keşfetti. Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerle fiilen ittifak kurdu. Bu da Türkiye'yi çileden çıkardı."

IŞİD operasyonundan kareler:

Times: ABD\'nin Kürtlerle İttifakı Türkiye\'yi Çileden Çıkardı

Son Dakika Güncel Times: ABD'nin Kürtlerle İttifakı Türkiye'yi Çileden Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • Ceko : Kürtlere değil pkk yardım ediyosun abd güvenilir ülkedeğil işine gelen herkesin sırtına varacağı yere kadar biner çakallar 32 12 Yanıtla
  • Hdp: Hahaaaahaaa patlayin da çatlayin 18 22 Yanıtla
  • halk: turkıye suudı arabıstan ve katar turkıye arapları kürde düşman etme peşinde kürt ne ypatı benım dusmanımın düşmanı benım dostumdur yaptı turkıye kürtlerı dıslamayıp ıttıfak kursaydı sımdı surıyede esadda gıderdı kürtler ve turkler surıyede söz sahıbı olurdu ama turkler kürde olan kinlerınden ortadoguda kaybettıler malesef 17 22 Yanıtla
  • Rizeli: Bağımsız devlet olmak istiyorsan göbeğini kendin kesecen.Gavura asla güvenmeyecen içerdeki yerli gavurlar neder demiycen.cihat zamanı geldiğinde geri durmayacan yoksa zillete düşersin.biz dedemiz Ebu bekiden Ömerden,Ali den Osman Gaiden ,Fatih ten Kanuniden,Yavuzdan böyle gördük 32 7 Yanıtla
  • kenan: tayyib defolsun hersey düzelir 32 4 Yanıtla ......: niye üvey kardeşin mi oldu kardeşini mi kıskandın babası tayyib diye 9 3
  • Kurd and USA: Kürdün gücünü göreceksiniz 21 13 Yanıtla yürü git la etekli keko: dağda duran kalkan kızlara gösteriyormuş keko sen ne zırvalıyon dingil 16 1
  • niyazi: elbtte çıldıracaklar abd süleymaniyede türk askerin kafasına çuval geçirdi.. kürtler ise abd askerlerine ypg armasını taktılar 26 6 Yanıtla amerikan ipi incedir çabuk kopar: amerikan askerleri bir zamanlar afganınstanda taliban elbiseside giyiyordu ama bak şimdi talibanı vurmaya başladı amerika hep böyle yapar akılsız insanları kullanır kullanır sonra çöpe atar daha durun siz amerikan ipiyle kuyuya inilmeyeceğini çok acı öğreneceksiniz 18 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement