Times: IŞİD'in Asıl Hedefi Türkiye - Son Dakika
Güncel

Times: IŞİD'in Asıl Hedefi Türkiye

Times gazetesi, son olarak İskoç yardım görevlisini öldüren IŞİD'in asıl hedefinin Türkiye olduğunu ve Ankara'nın savaşta kilit rol almasını önlemek istediğini yazdı.

15.09.2014 16:45  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Times gazetesi, son olarak İskoç yardım görevlisi David Haines'ın başını keserek öldüren Irak Şam İslam Devleti örgütünün asıl hedefinin Türkiye olduğunu yazdı. Gazeteye göre IŞİD, Ankara'nın yaklaşan savaşta belirleyici bir faktör olmasını önlemek istiyor.

Times'ın diplomasi editörü Roger Boyes analizine, Haines'i öldürülmesinin vahşice bir meydan okuma olduğunu belirterek başlamış. Boyes bununla birlikte cihatçıların ustaca bir hesap yaptıklarını belirtmiş.

Roger Boyes'un analizi şöyle devam ediyor:

"ASIL HEDEF TÜRKİYE"

"Burada asıl hedef, Britanya değil Türkiye'ydi. Haziran ayında Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basan IŞİD'in elinde 49 Türk rehine var. ABD ve Britanya savaş için geniş bir koalisyon oluşturmaya çalışırken, Suriye'yle uzun bir sınırları olan ve NATO'nun çok önemli bir üssüne sahip Türklerin katkısının, IŞİD'e karşı hızla yürütülecek bir saldırının başarısı için çok önemli olduğu açık. Ancak bir gözü de hapsedilmiş vatandaşlarında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşa dahil olmakta gönülsüz."

"ÖLÜMLER ÜLKELERİN ADIM ATMASINI SAĞLAYACAK"

Boyes daha sonra iki Amerikalı'nın başları kesilerek öldürülmelerinin esasında ABD Başkan Barack Obama'nın savaşa destek bulmasına yardımcı olduğunu, Haines'in öldürülmesinin de Britanya hükümetinin IŞİD'e karşı kararlılığını artıracak gibi göründüğünü vurguluyor.

"TÜRKİYE SALDIRIYA EN FAZLA AÇIK İTTİFAK ÜLKESİ"

"Türkiye, cihata karşı oluşturulduğu varsayılan ittifakın kararsız üyeleri arasında saldırıya en fazla açık olanı ve en önemlisi. Yabancı cihatçıların çoğu Suriye'ye Türkiye üzerinden giriyor. IŞİD'in Suriye üzerinden transit ticareti çok tehlikeli bir hale getirmesinin ardından, Türkiye'nin Irak'la ticareti yüzde 30'dan fazla azaldı. Aynı zamanda IŞİD'in gelir kaynaklarından biri de, Türkiye sınırında el konan petrolün satışı."

"KAFA KESME OLAYI TÜRKİYE'NİN ROLÜNÜ KİLİTLİYOR"

IŞİD'e karşı verilen mücadelede gelinen durumu "karışık" olarak nitelendiren Boyes yazısını şöyle noktalıyor:

"Britanyalı bir yardım görevlisini başını keserek öldürmek Birleşik Krallık'ta mideleri bulandıracak ancak ülkenin politikasını değiştirmeyecektir. Ancak benzer hareketlerin hem de kitlesel ölçüde yapılabileceği korkusu, Türkiye'nin yaklaşan savaşta belirleyici bir faktör olma yeteneğini köreltiyor."

Times: IŞİD\'in Asıl Hedefi Türkiye
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Times: IŞİD'in Asıl Hedefi Türkiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • seher: TURKIYEYI ILLAKI SAVAŞA SURUKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR.ABD NIN UFAK YALANLARINDAN BIRI. 20 4 Yanıtla
  • pir: bence türkiye rehine konusunda gerçeği gizliyor rehine falan yok türkiye ışid ile müttefik olduğu için böyle bir oyunu oynuyor 17 5 Yanıtla
  • alpi: baktılar sokamıyorlar savasa soguk savas taktigi, cakallar yerlermi hic 22 0 Yanıtla
  • silvanlı zeynoo: KAHROLSUN KÜRT TÜRK AYRIMI YAPAN HERKESE NE BİÇİM İNSANSINIZ LAN SİZ KONU O MU ŞİMDI ANCA SİZ O IŞİDIN BIÇAĞI BOYNUNUZA DEĞINCE ANLARSINIZ BU KONUNUN ÖNEMLİLİĞNI ONCA İNSAN KİMVURDUYA GİDYO SİZ BURDA O BOŞ BEYNINIZI AYRIM YAPARAK KULLANYOSINIZ. . yazıklar olsın bee 20 0 Yanıtla zeynooo: bak doğruları konışınca hepınız süt dökmüş kedı oldınız eeee tabi doğru söylienı dokuz köyden kovmakla kalmayıp kale almazsınız işte böle biraz gerçekleri duymaya alışcaksınız kardaşlarım 0 0
  • klavye delikanlası: bizi suriyelilerle yada ıraklılarla karıştırdılar galiba biz bu vatan uğruna hiç çekinmeden kendimizi feda ederiz. . . akıllı olsunlar aklını alırız 16 3 Yanıtla
  • KARARLI: VAY BE IŞID CIKTI BÜTÜN AVRUPA AMERİKA TERÖR ÖRGÜDÜ İLAN ETTİ 25 YILDIR PKK 35. 000 VATANDAŞIMIZI ÖLDÜRDÜ. BİRİ CIKIP pkk terör örgüdü diyemedi haydi ışid kolay gelsin bu kafirlerin yahudilerin hakkından sen gelirisn ancak 13 6 Yanıtla
  • SEDAT: ASIL HEDEF TÜRKİYE İMİŞ ULAN GEÇİN BUNLARI İŞİD, İN NE AKLI NE CESARETİ YETER TÜRKİYE YE KARŞI SAVAŞ AÇMAYA TÜRKİYE YE AMERİKA DIŞINDA HİÇ BİR KUVVET SAVAŞ AÇAMAZ ARKADAŞLAR EĞER AMERİKA İSTERSE ÜLKEMİZE SAVAŞ AÇAR SO NUCUNU BİLEMEMEK MÜNKÜN DEĞİL TÜRKİYE YE AÇILAN BİR SAVAŞ 3. DÜNYA SAVAŞINI BAŞLATIR BUNU DA İSTEYEN BİR ÜLKE OLACAĞINI ZANNETMİYORUM 15 2 Yanıtla
  • SAVAŞ: BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI GİBİ BİZİ ZORLA O CEHENNEME SOKMAK İSTİYORLAR. SONRA GELSİN MADENLERİMİZ. ÖZELLİKLE BOR'UMUZ. VE IRAK'TA KADINLARINA YAPILAN AKIL ALMAZ REZİLLİKLERİ DE BURADA DENEMEK İÇİN HER TÜRLÜ KALLEŞLİK PEŞİNDELER VE . KRALİÇELERİ DE SEVİNCİNDEN DÖRT KÖŞE OLACAK. AŞAĞILIK İNSANLAR. 15 0 Yanıtla
  • yavuz: onlar gökte yıldız yerde aslandır ypg allahın aslanlarından uluşan bir ordudur ypg destekleyin şeytanın çocuklarına dünyayı zindana çevirsinler yaşasın ypg 7 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement