Timsah Arena"Nın Çatı Halatları Geriliyor - Son Dakika
Yerel

Timsah Arena"Nın Çatı Halatları Geriliyor

Timsah Arena"Nın Çatı Halatları Geriliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 45 bin kişilik yeni stadın 7 bint onluk çatısını dengeleyecek çelik hatları germe çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

02.07.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Bursaspor taraftarlarının "Timsah Arena" olarak isimlendirdiği 45 bin kişilik yeni stadın yaklaşık 7 bin tonluk çatısını dengeleyecek çelik halatları germe çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 180 bin metrekarelik inşaat alanıyla Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük imalatlarından olan yeni statta çalışmalar sürüyor.

Tüm malzemeleri gelen çatının birinci fazını oluşturan 3 bin 500 tonluk çelik yapının montajı tamamlanırken Türkiye'de sadece Boğaz Köprüsü'nde kullanılan mukavemeti yüksek çelik halatlar da gerilmeye başlandı.

İsviçre'den getirilen 96 özel hidrolik krikoların yerleştirilmesinin ardından eş zamanlı yapılan halat germe çalışmaları son aşamaya getirildi. Çalışmayla çatının en üst noktasını oluşturan çelik dev halka sahanın zemininden yukarı kaldırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden halat germe çalışmalarını yerinde inceledi.

Asma-germe membran sisteminin uygulanacağı dünyanın sayısı stadyumlarından birini Bursa'ya kazandırdıklarını belirten Altepe, "Artık germe çalışmalarında sona gelindi. Yerle serili olan çatı artık yukarıya çıkmış oldu. Yeşil-beyaz renkteki membran tabakayı serme çalışmaları da 15 gün sonra başlayacak. İnşallah her şeyi ile bu yıl içinde açılması için gayret ediyoruz. Avrupa zaferleri ve Türkiye şampiyonluklarını burada yaşamak istiyoruz. Bursaspor için ne yapsak az" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Timsah Arena'Nın Çatı Halatları Geriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement