Timsah ve Piton Eti Gümrükten Geçmeyince Balık ve Tavuk Yediler - Son Dakika
Güncel

Timsah ve Piton Eti Gümrükten Geçmeyince Balık ve Tavuk Yediler

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bir otelde yapılan 'Zimbabve Gecesi' için getirilen timsah, kanguru, deve, piton ve zebra eti gümrükten geçmeyince, konuklara kılıç balığı, bonfile, tavuk ve tatlı ikram edildi.

26.10.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bir otelde yapılan 'Zimbabve Gecesi' için getirilen timsah, kanguru, deve, piton ve zebra eti gümrükten geçmeyince, konuklara kılıç balığı, bonfile, tavuk ve tatlı ikram edildi.

Expo 2016 Antalya'daki Zimbabve Milli Günü kutlamaları dolayısıyla Calista Luxury Otel'de gala yemeği düzenlendi. Zimbabve Cumhuriyeti Tarım, Mekanizasyon ve Sulama Bakanı Joseph M. Made ile Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler ve Kooperatif Bakanı Sithembiso Nyoni'nin de katıldığı gecede Zimbabve'yi tanıtmak ve konuklara ikram etmek amacıyla timsah, kanguru, tek hörgüçlü deve, piton ve zebra eti gibi yiyecekler getirilmek istendi. Ancak bu ürünlerin gümrükten girişine izin verilmedi.

Yemekleri yapmak için İtalya'dan özel aşçı getirilirken, gümrükte kalan ürünlerin yerine gecenin menüsü kılıç balığı, bonfile ve tavuk oldu. Zimbabveli yetkililerin gümrükten geçmeyen yiyecekleri iki kez talep ettikleri, ancak olumsuz yanıt verildiği belirtildi.

Zimbabve Milli Günü ise EXPO 2016 Antalya'da kutlandı. Zimbabve Milli Günü kutlamaları nedeniyle kente gelen heyet, VIP Binası'nda Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ve Expo 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Bakan Made ve Bakan Nyoni'nin EXPO 2016 Antalya ziyaretçi defterini imzalanmasının ardından karşılıklı hediye töreni gerçekleşti. Daha sonra alanı gezen heyet, Alman Bahçesi'nde de incelemelerde bulunarak, bahçe hakkında bilgi aldı. Zimbabve Cumhuriyeti Bahçesi'nde gerçekleşen kokteyle katılan heyet bahçe girişinde, Zimbabve'den gelen St. Peter's Tokoyo İlkokulu öğrencilerinin sunduğu Zhana dansıyla ile karşılandı. Milli Gün programının açılış konuşmasını Zimbabve Cumhuriyeti Ülke Komiseri Georges El Badaoui yaptı. Zimbabve'nin Expo 2016'ya katılımının, diğer katılımcı ülkelerle uluslararası anlamda bir etkileşim imkanı sunduğunu söyleyen El Badaoui, Expo 2016'nın ayrıca Zimbabve'nin yatırım olanaklarını, turistik cazibelerini, kültürünü ve Zimbabve markasını da geniş kitlelere tanıtma imkanı sağladığına değindi. Badaoui'nin ardından konuşan Joseph M. Made ise Zimbabve'nin Expo 2016'ya katılımının Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Harare'ye direkt uçuş anlaşmasının yapıldığı Aralık 2015 tarihine denk geldiğini hatırlattı. Bunun ticareti kolaylaştırmak ve artırmak adına önemli bir kilometre taşı olduğuna dikkat çeken Bakan Made, ayrıca iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek adına da önemli olduğunu belirtti. BÜYÜKELÇİ KÖK BAKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise Zimbabve'nin Expo 2016'ya katılımının iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladığını belirterek, "Zimbabve'nin iki bakan ve geniş bir heyetle Milli Gün kutlamalarına katılması ve alanımızı ziyaret etmesi bizleri son derece memnun etti. Bu ziyaretin böylesi yüksek bir heyet düzeyinde gerçekleşmesi iki taraflı ilişkilerimize ayrı bir değer katacaktır" dedi. DANSLAR VE ŞARKILAR GECEYE RENK KATTI

Zimbabve Milli Gün kutlamalarına ülkenin ünlü şarkıcısı Hope Masike'nin şarkıları renk kattı. Masike, 'Mbira' adlı geleneksel müzik aletiyle çaldığı ve seslendirdiği şarkılarla beğenildi. St. Peter's Tokoyo İlkokulu öğrencilerinin sunduğu geleneksel dans gösterileri ise ilgiyle izlendi. Zimbabve Milli Günü kutlamaları kapsamında Turkcell Expo Kulesi, Zimbabve bayrağının renklerine büründü. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Timsah ve Piton Eti Gümrükten Geçmeyince Balık ve Tavuk Yediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı
    11:56 Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı

    Eskişehir, Odunpazarı Müftülüğü Ramazan Ayı Enderun Usulü Teravih Namazı, 'Kur'an Ziyafeti ve İrşad Programı' Gökmeydan Camii'nde gerçekleşti. Okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerden sonra Odunpazarı ilçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, cemaate hitap etti. Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Selçuk Arap farklı makamlarla kıldırdığı teravih namazına, il Müftülüğü Yunus Emre ilahi korosu eşlik etti.

  • Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması
    11:55 Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması

    Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 2 gün süren kan bağışı kabul çalışmasında 58 ünite bağış alındı. Türk Kızılay'ın Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında Havza'da iftar sonrası kan bağışı kabul edildi. Kevser Camisi önüne konuşlandırılan kan bağış aracında 20.30 ila 23.30 saatleri arasında bağışlar kabul edildi. Genç Kızılay gönüllülerinin destek verdiği çalışmalarda 2 günde 58 ünite kan bağışı toplandı. Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu, azalan kan stoklarının tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, tüm bağışçılara teşekkür etti.

  • Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası
    11:55 Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynadıkları tespit edilen 39 kişiye toplamda 270 bin lira idari para cezası uygulandı. İş yeri sorumlusu ise kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan işlem gördü.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi
    11:54 Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi

    Bilecik İl Müftülüğü, Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda düzenlenen bir programda üniversite öğrencilerine iftar verdi. İl Müftüsü Ali Erhun, gençlere hitap ederek Ramazan'ın önemini vurguladı. İftar programında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu ve öğrencilere hediyeler verildi.

  • Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu
    11:54 Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu

    Bilecik'in Gölpazarı İlçe Kaymakamı Alparslan Sözen, 6 Şubat depreminden sonra ilçede yaşayan vatandaşın iftar sofrasına misafir oldu. Kaymakam Sözen, deprem felaketinin üzerinden kaç sene geçerse geçsin hiçbir zaman kimseyi yalnız bırakmayacağını belirtti.

  • AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu
    11:53 AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu

    İhsan Kurnaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek İlkadım ilçesindeki eksikleri ve projelerini anlattı. Kurnaz, İlkadım'ın merkez ilçe olmasından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını belirtti ve kentsel dönüşüme önem verdiklerini vurguladı.

  • Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor
    11:53 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir besiciye ithal ettiği sığırlar için İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Besici Atilla Yılmaz, Polonya'dan getirdiği 35 dişi 'limuzin' cinsi sığırların etçi bir ırk olduğunu ve bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ise veteriner hekimlerin çiftçiye bu ırk hakkında bilgilendirme ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı
    11:52 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen Seçim Güvenliği toplantısına katıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimler sonrası yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.


Advertisement