Timsal Karabekir: "Milli Mücadele Özgürlük Mücadelesidir" - Son Dakika
Güncel

Timsal Karabekir: "Milli Mücadele Özgürlük Mücadelesidir"

Timsal Karabekir: "Milli Mücadele Özgürlük Mücadelesidir"

Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Kitap Fuarı’nda Milli Mücadele yıllarını anlattı.

20.05.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Kitap Fuarı'nda Milli Mücadele yıllarını anlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'i konuk etti. Milli Mücadele dönemini detaylarıyla anlatan Timsal Karabekir, "Türkün kurtulmasını isteyen Allah, o kadroyu gönderdi" dedi.

Kazım Karabekir Paşa Vakfı kurucusu olan Timsal Karabekir, Kocaeli Kitap Fuarı'nda Milli Mücadele dönemini ve bu dönemde yaşanan zorlukları anlattı. Söyleşiyi çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi. Milli Mücadele döneminin dünyada eşine az rastlanır bir özgürlük mücadelesi olduğunu söyleyen Timsal Karabekir, bu mücadeleyi Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir, Refet Bele ve Rauf Orbay gibi beş inanmış yüreğin başlattığını söyledi. Timsal Karabekir'in, "Türk'ün kurtulmasını isteyen Allah o kadroyu gönderdi" sözleri salonda uzun süre alkışlarla karşılandı.

Timsal Karabekir konuşmasında bu dönemde yaşanan Ermeni tehcirine de dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı döneminde birçok zorlukların yaşandığını anlatan Karabekir, esas olarak Ermenilerin değil, Türklerin kendi vatanlarında soykırıma maruz kaldığına işaret etti. Ermeni diasporasının iddialarının asılsız olduğunun altını çizen ve bu durumun kendilerini sinirlendirdiğini kaydeden Timsal Karabekir, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD arşivleri açılırsa başta Kazım Karabekir olmak üzere Türk milletinin Ermenilere yaptığı iyilikler görülecektir."

Timsal Karabekir, kendisini Kocaelilerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Timsal Karabekir: 'Milli Mücadele Özgürlük Mücadelesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement