Tınaztepe kalitesini JCI belgesi ile tescilledi - Son Dakika
Güncel

Tınaztepe kalitesini JCI belgesi ile tescilledi

Tınaztepe kalitesini JCI belgesi ile tescilledi

İzmir'in Buca ilçesinde hizmet veren Özel Tınaztepe Hastanesi, sağlıkta uluslararası 'altın' standartları belirleyen, Amerika Birleşik Devletleri'nin en prestijli akreditasyon kuruluşlarından Joint Commission International (JCI) belgesini aldı.

05.12.2016 10:07  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası standartlarda sunduğu sağlık hizmetiyle İzmir'in sağlık turizmi potansiyeline katkı sağlayan Özel Tınaztepe Hastanesi, Joint Commission International (JCI) Akreditasyon Belgesini alarak tescillendi. Kaliteli sağlık hizmetini hasta ve çalışan güvenliğini göz önünde bulundurarak veren Özel Tınaztepe Hastanesi, "Sağlığın altın standardı" olarak nitelendirilen JCI tarafından verilen kalite belgesine sahip bir hastane oldu.

HASTA ODAKLI ÇALIŞMA

Hasta ve organizasyon odaklı olarak 2 gruba ayrılan JCI standartları, Özel Tınaztepe Hastanesinde Joint Commission International Genel Merkezinden gelen 3 kişilik denetim ekibi tarafından 4 günlük denetim süresi boyunca değerlendirilmeye alındı. Hasta odaklı değerlendirmede hastaların kuruma kabulü, değerlendirilmesi, bakımı, hasta ve ailesinin eğitimi, hakları, bina tesis güvenliği ve ilaç yönetim sistemi incelendi. Organizasyon odaklı değerlendirmede ise hastanenin güvenliği, enfeksiyon kontrolü, acil durum önlemleri, çalışanların yetkinliği, bilgi yönetimi, kalite iyileştirme ve hasta mahremiyeti gözden geçirildi. Denetim boyunca birçok alanda yapılan uygulama ve iyileştirme süreçleri denetim ekibinden tam not aldı.

RİSK YÜKSEK AMA KONTROL MÜMKÜN

Özel Tınaztepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur, JCI Akreditasyon Belgesinin, uluslararası sağlık standartlarının uygulandığının, hasta ve çalışan güvenliğinin en üst seviyede tutularak kaliteli hizmet verildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Dr. Bektur, "Bu zamana kadar verdiğimiz sağlık hizmetiyle hastalarımızda güven duygusunu yarattık. İzmir halkının ihtiyacı ve talebi doğrultusunda hizmetimizi daha kaliteli bir şekilde sürdürmeyi hedefledik. Sağlık alanındaki yatırımlarımıza yine İzmir'in ihtiyacı yönünde devam ediyoruz. Yeni merkezlerimizle birlikte büyürken şimdiye dek olduğu gibi hasta odaklı ve sıfır hata ile ilerlemeye çalışıyoruz. İş kolları arasındaki en riskli alanlardan biri olan sağlık sektöründe kontrolü sağlamak mümkündür. Hastane, basit kazalara neden olabilecek ve akabinde büyük sorunlara zemin hazırlayabilecek bir ortam. Biz hata payını sıfıra indirmek ve hastalarımıza kazandırdığımız güven duygusunu yok etmemek adına bu belgeyi almak istedik ve başardık. JCI Belgesini almamız dünya standartlarında kaliteli sağlık hizmeti verdiğimizin kanıtıdır. Bu belge aynı zamanda İzmir'e ve hastanemize yabancı hasta gönderen sigorta şirketleri açısından da önem taşımaktadır. Sağlık hizmetlerinde dünyanın en önemli kalite yönetim sistemi olan ve 'Altın standart' olarak kabul edilen JCI Akreditasyon Belgesine sahip olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tınaztepe kalitesini JCI belgesi ile tescilledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement