İkizler Aynı Tıp Fakültesinin Birincisi ve Üçüncüsü Oldu - Son Dakika
Güncel

İkizler Aynı Tıp Fakültesinin Birincisi ve Üçüncüsü Oldu

İkizler Aynı Tıp Fakültesinin Birincisi ve Üçüncüsü Oldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören bir ikiz kardeşlerden biri üçüncü diğeri birinci olarak aynı dönemde mezun oldu.

17.06.2015 11:22  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi'nde eğitimlerini tamamlayan 24 yaşındaki ikizler Ahmet Kürşat Karaman fakülte 1'incisi, Niyazi Fatih Karaman da fakülte 3'üncüsü olarak mezun oldu.

AYNI OKULA GİRDİLER BİRİNCİ VE ÜÇÜNCÜ OLARAK AYNI ANDA MEZUN OLDULAR

BEÜ Tıp Fakültesi'nin 2014- 2015 Akademik Yılı mezuniyet töreni Merkez Kampüs Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.



BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, 2014- 2015 Akademik Yılı'nda 50 mezun vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Bayraktaroğlu, mezun olan öğrencilerin insanlığa faydalı birer hekim olarak yaşamlarını sürdürmeleri dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından fakülte 1'incisi Ahmet Kürşat Karaman, 3'üncü olan ikizi Niyazi Fatih Karaman ve 2'nci Ceyda Gündüzoğlu'na plaket verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, hipokrat yemini etmeden önce, 'Sağlıkta şiddete hayır' yazılı pankart açtı. Öğrenciler daha sonra hipokrat yemini ederek mesleğe ilk adımı attı.

İKİZLERİN SEVİNCİ

Emekli Astsubay Yunus ve ev kadını Asiye Karaman'ın ikizleri Ahmet Kürşat ve Niyazi Fatih Karaman, eğitim hayatları boyunca aynı sırayı paylaştıkları okulları hep dereceyle bitirdikten sonra Tıp Fakültesi'ni de aynı şekilde 1 ve 3'üncü olarak bitirmenin gururunu yaşadı. Hocaları ve arkadaşlarının tebrik ettiği ikizler, arkadaşlarıyla kep atarak mezuniyeti kutladı. Annesi, babası ve ikiziyle birlikte fakülte kütüğüne isminin yer aldığı plakayı çakan Ahmet Kürşat Karaman, liseyi de kardeşinin önünde birinci bitirdiğini, ancak kardeşinin üniversite sınavında kendisini 1 puanla geçtiğini söyledi. Ahmet Kürşat Karaman, şöyle konuştu:

"Ben ondan yine sürprizler bekliyorum. Biz derslerimize de beraber çalıştığımız için geride kalma ya da önde olma gibi bir durum aramızda olmadı. Aksine bu rekabet bizi daha da geliştiriyor. Her geçen gün daha da olgunlaştırıyor. Bilmediğimiz şeyleri daha da iyi öğrenmemizi sağlıyor. Bundan sonraki hekimlik hayatımızda aynı branş düşünmüyoruz. Ama aynı hastane ya da aynı eğitim kurumu hedeflerimiz arasında. Okula ilk başladığımızda herkes karıştırıyordu. Alıştıkça karıştırmamaya başladı. İlk girdiğimiz ortamlarda baktıklarında şaşırıyorlar."



"BÜYÜK ONUR"

Niyazi Fatih Karaman ise "Anne karnından itibaren bir elmanın yarısıydık. İlkokuldan bu yana hep aynı sınıftaydık. Birbirimize hep destek olduk. Birbirimizi hep kolladık. Bazen kavga da etsek bütün zamanımızı hep bir arada geçirdik. Aynı odayı paylaştık. Bir nevi kader ortağıydık. Kardeştik, kardeşten de öteydik. Bizim için birinci ve üçüncü olarak bitirmek çok büyük bir onur. Kardeşimin birinci, benim üçüncü olmam noktasında üzülme olmadı. Kardeşimle benim aramda rekabet vardı ama üzülme asla olmadı. Birbirimizle hep gurur duyduk" dedi.

Yunus Karaman ve Asiye Karaman da çocuklarıyla gurur duyduklarını söyledi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkizler Aynı Tıp Fakültesinin Birincisi ve Üçüncüsü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • VATANDAŞ: HELAL OLSUN ASTSUBAY COCUKLARINA GURUR DUYDUK SİZLERLE ALLAH YOLUNUZU ACIK ETSIN 0 0 Yanıtla

Advertisement