Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum'da Ulaşım Durdu - Son Dakika
Güncel

Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum'da Ulaşım Durdu

Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum\'da Ulaşım Durdu

Muş ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle dün saat 23.00'de Muş- Kulp- Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı.

06.01.2015 13:48  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİPİ, MUŞ- DİYARBAKIR KARAYOLUNU KAPATTI

Muş ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle dün saat 23.00'de Muş- Kulp- Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı. Muş merkeze 25 kilometre uzaklıkta olan Kozma Dağı mevkisinde karayolu, tipi ve kar nedeniyle ulaşıma kapanmasının ardından yol açma çalışmaları başlatıldı.

ERZURUM VE ERZİNCAN'DA ÇATILAR UÇTU

Erzurum ve Erzincan'da hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle çatılardan kopan parçalar havada uçuşurken, tehlikeli anlar yaşandı. Erzurum'un Çaykara, Yenişehir, Yıldızkent, Atatürk Üniversitesi ile Polis lojmanları kampüslerinde fırtınanın savurduğu çatı parçalarından kaçanlar zor anlar yaşadı, yaralanan olmadı.

Erzincan'da ise 2011'de hizmete giren 235 yataklı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde servislerin bulunduğu kısmın çatısı göçtü. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü güney ve güneybatı yönlerinden esen rüzgarın hızının 60 ile 80 kilometre arasında olduğunu ve gece saatlerine kadar Erzurum'da devam edeceğini bildirdi. Meteoroloji uzmanları, vatandaşları ulaşımda aksamalar, çatı uçması ağaç ve direklerin devrilmesi konusunda uyardı.

304 KÖYÜN YOLU KAPANDI

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 150, Ardahan'da 82, Kars'ta 62, Erzurum'da ise 10 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için kar yağışı ve tipinin dinmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum'da Ulaşım Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement