Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum'da Ulaşım Durdu - Son Dakika
Güncel

Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum'da Ulaşım Durdu

Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum\'da Ulaşım Durdu

Şiddetli kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da kara ve hava ulaşımı tamamen durdu.

06.01.2015 11:50  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu'yu etkisi altına alan yoğun tipi ve kar yağışı, Erzurum'da kara ve hava ulaşımını durdurdu. Çığ düşmesi yüzünden Erzurum- Bingöl, tipi yüzünden Erzurum- Ağrı, Erzurum- Bayburt karayolları ulaşıma kapandı. İstanbul ve Ankara bağantılı 3 uçak seferi de hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle ertelendi.

KENTTE HAYAT FELÇ OLDU

Bölgeyi dün geceden itibaren etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, günlük hayatı felç etti. Erzurum-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Çat ilçesi yakınlarına çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu 2 yolcu otobüsü, otomobiller yolda kaldı. Ulaşıma kapatılan Çat-Erzurum karayolunda iki otomobil mahsur kaldı. Erzurum ve Çat'taki karayolları ekipleri karayolunu kardan temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzurum-Ağrı karayolu Horasan- Eleşkirt arasında, Erzurum-Bayburt karayolunda ise Kop Dağı'ndaki kötü hava koşulları yüzünden bugün sabah saatlerinden ibitaren ulaşıma kapandı.

FIRTINA HIZI 70 KİLOMETREYE ÇIKTI

Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı ve hızı zaman zaman saatte 70 kilometreyi bulan fırtına yüzünden hava yolu ulaşımında da aksamalar oldu.

Bugün saat 09.00'da yapılması gereken THY'nin TK 2704 sefer sayılı İstanbul-Erzurum seferi 11.20'ye kaydırıldı. Anadolu Jet'in 09.45'teki THY 7070 sefer sayılı Ankara-Erzurum ile Pegasus Hava Yollarının PC 270 sefer sayılı 10.40'daki İstanbul Sabiha Gökçen-Erzurum seferleri gerçekleştirilemedi.

Uçak seferlerinin, olumsuz hava koşullarının düzelmesinden sonra yapılması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tipi ve Çığ Yüzünden Erzurum'da Ulaşım Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Caner: Erzurum alışkın rahat olun ;) 10 3 Yanıtla
  • Özel eğitimci: Ilk defa kus geldi Erzurum'a bu yıl oda bısey olmaz :) 0 0 Yanıtla

Advertisement