Tipide Kaybolan Vatandaşı Afad Buldu - Son Dakika
Güncel

Tipide Kaybolan Vatandaşı Afad Buldu

Tipide Kaybolan Vatandaşı Afad Buldu

Bingöl’de köye gitmek üzere yola çıkan 71 yaşındaki vatandaş, kar ve yoğun tipiden dolayı kayboldu.

24.04.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de köye gitmek üzere yola çıkan 71 yaşındaki vatandaş, kar ve yoğun tipiden dolayı kayboldu. Haber verilmesi üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatan AFAD Bingöl ekibi, vatandaşa ulaştı.

Bingöl'de Nisan ayında yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yedisu, Karlıova ve Genç ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi, köylülere zor anlar yaşattı. Yolda mahsur kalanların imdadına ise arama kurtarma ekipleri yetişti.

TİPİDE KAYBOLDU

Alınan bilgiye göre, 7 çocuk babası 71 yaşındaki Ahmet Ünlü, Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Geyikdere köyüne gitmek üzere dün sabah saatlerinde ticari taksiyle ilçe merkezinden yola çıktı. Kar yağışının etkili olduğu bölgede, Yiğitler köyüne kadar gidebilen taksiden inen Ünlü, yolun geri kalanını yürüyerek gitmek istedi.

Belirli bir mesafe ilerledikten sonra Çotele bölesinde yoğun tipiye yakalanan Ünlü, ticari taksi şoförünü arayarak, kaybolduğunu söyledi. Yoğun tipiden dolayı önünü göremediğini, elektrik direğinin yanında olduğunu belirten Ünlü ile irtibatı kesilen taksi şoförü yakınlarını arayarak durumu bildirdi.

Haber aldıktan sonra Ünlü'yü aramaya koyulan aile, Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yardım istedi. Haber verilmesi üzerine bu sabah harekete geçen AFAD ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlattı. Kar kalınlığının metreleri aştığı bölgede zor şartlarda çalışma başlatan ekipler, Ünlü'nün kaybolduğu bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı. Kar yağışından dolayı araçla ilerleyemeyen ekipler, yaklaşık 10 kilometre yürüdükten sonra, Geyikdere köyü Omurlu mezrasına ulaştı. Vatandaşların da destek verdiği kurtarma çalışmaları, Ünlü'nün mezrada sağ bulunmasıyla son buldu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tipide Kaybolan Vatandaşı Afad Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement