Tır'ın Altında Ölen Asırlık Hatice Ninenin Kızı: Annem Çok Dinçti - Son Dakika
Güncel

Tır'ın Altında Ölen Asırlık Hatice Ninenin Kızı: Annem Çok Dinçti

Tır\'ın Altında Ölen Asırlık Hatice Ninenin Kızı: Annem Çok Dinçti

Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) bayram yardımı olan 125 lirayı aldıktan sonra evine dönerken TIR'ın altında kalarak yaşamını yitiren 100 yaşındaki Hatice Atıcı'nın kızı 51 yaşındaki Güllü Atıcı, "Annem çok dinçti ve yalnız yaşamayı seviyordu" dedi.

17.10.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) bayram yardımı olan 125 lirayı aldıktan sonra evine dönerken TIR'ın altında kalarak yaşamını yitiren 100 yaşındaki Hatice Atıcı'nın kızı 51 yaşındaki Güllü Atıcı, "Annem çok dinçti ve yalnız yaşamayı seviyordu" dedi.

Kaza, dün saat 12.00 sıralarında Erzurum- Erzincan karayolunun Üzümlü kavşağında meydana geldi. Üzümlü İlçesi'ne bağlı Altınbaşak Beldesi İstasyon Mahallesi'ndeki tek katlı evde yalnız yaşayan, 1 Temmiz 1914 doğumlu Hatice Atıcı, SYDV Şubesi'nden bayram yardımını almak için Üzümlü'ye gitti. SYDV yetkililerinin "Para bankadaki hesabınıza yatırıldı" demesi üzerine Hatice Atıcı, bankaya gidip 125 lirayı çekti. Ekmek, domates ve salatalık alan Hatice Atıcı, evine dönmek için Üzümlü- Erzincan arasında sefer yapan minibüse bindi. Minibüsten kavşakta inen ve Erzurum- Erzincan bölünmüş karayolunu geçmek isteyen Hatice Atıcı, Samsun'dan İran'a gitmek için yola çıkan Fevzi Ayna'nın kullandığı 33 CPK 88 plakalı TIR'ın altında kaldı. SYDV'den 3 ayda bir aldığı 430 lira maaşla geçinen Hatice Atıcı, kazada ağır yaralandı. 6 çocuk, 17 torun sahibi Atıcı, yaralı olarak kaldırıldığı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çabalara rağmen kurtarılamadı.

Hatice Atıcı'nın cenaze namazı Erzincan'daki cemevinde kılındı. Mollaköy Cemevi Hocası Mustafa Bolçak'ın kıldığı namaza Atıcı'nın yakınları ile komşuları katıldı. Cenaze, Yeşilyurt Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ANNESİNİ ANLATTI

Annelerini toprağa verdikten sonra taziyeleri kabul eden kızı Güllü Atıcı, "Annem 100 yaşındaydı ama çok dinçti. Temizliğe vönem verir, titizdi. Tüm ihtiyaçlarını kendi giderebiliyordu. Bize zaman zaman geliyordu. Geldiğinde 3-4 gün kalıyordu. Ondan sonra 'Ben evime gitmek istiyorum, evimde daha huzurlu oluyorum' diyordu. Tek başına yaşıyordu. Daha doğrusu yalnız yaşamayı seviyordu. Tek gözü görmüyordu. Biz tek kalmamasını söylüyorduk ama kendisi ısrarla 'Evimde rahat ediyorum' diyordu. En son 5 gün kaldı. Evine bıraktım ve 'Seni kışın yanıma alacağım' dedim. 'Tamam' dedi. Sonra da bu acı haberini duydum" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tır'ın Altında Ölen Asırlık Hatice Ninenin Kızı: Annem Çok Dinçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement