TIR Şoföründen CHP'li Öztrak'a: Palavra İşe Yaramıyor - Son Dakika
Güncel

TIR Şoföründen CHP'li Öztrak'a: Palavra İşe Yaramıyor

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 8 gündür TIR kuyruğunda bekleyen TIR şoförlerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı.

28.05.2015 16:13  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak için 8 gündür TIR kuyruğunda bekleyen TIR şoförü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'a tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 8 gündür TIR kuyruğunda bekleyen TIR şoförlerini ziyaret etti. TIR'cıların sorunlarını dinleyen ve kendileriyle sohbet eden Öztrak'a, TIR şoförlerinden birisi tepki gösterdi.

"PALAVRA İŞ YAPMIYOR"

25 yıldır TIR şoförlüğü yapan Burhanettin Gökçe, kendilerinin ziyarete gelinmesinin çok da önemli olmadığını, önemli olanın dürüstlük olduğunu ve palavranın iş yapmadığını belirterek, "Millet olarak dürüst değiliz. Önce dürüstlüğü öğrenmemiz lazım. Bu topraklarda yaşamayı hak etmemiz lazım. Bu toprakların altında çok güzel insanlar yatıyor hemşehrim. Biz onların kılı kadar olamayız. Gerçekçi olalım, önce memleketimize sahip çıkmasını bilelim. Sen o yana çekersen, ben o yana çekersem, o, o yana çekerse sürünmekten başka bir şey olmaz. Rahmetli Özal'a oy verdim. Şimdi de AK Parti'ye oy veriyorum. Hiçbirisi babamın oğlu değil, sen daha iyisini yap sana da oy veririm ama palavrayla değil dürüst olarak. Kim olursa olsun önce dürüst olalım. Palavra iş yapmıyor." ifadelerini kullandı.

"BULGARİSTAN, TÜRKİYE İÇİN ADETA TARİFE DIŞI ENGEL OLUYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TIR şoförleri ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır kapılarında ciddi problemler yaşandığını dile getirerek, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye zaten ihracat yapmakta zorlanırken, mallarını da sevk etmekte zorlanıyor. Bu zorlukların bir kısmı karşı taraftan kaynaklanıyor. Örneğin, burada şu anda normalde günde bin 600 TIR'ın geçebilmesi lazım sınır kapısından ama geçebilen TIR 700'ü zor buluyor. Bunun nedenlerinden bir tanesi Bulgaristan'da özellikle Avrupa Birliği 8 tane ilave peron yapmasına rağmen bu peronları çalıştırmıyor ve bu adeta Türkiye için tarife dışı bir engel oluyor. Halbuki bu malların bir an önce sevk edilmesi lazım. Burada ne kadar çok TIR beklerse Türkiye'deki ihracatın maliyeti de artmış oluyor karşı tarafa.

"3 GÜN ÖNCE SORU ÖNERGESİ VERDİM"

İkinci bir nedeni de yine özellikle ulaştırmacılarımızdan ve ihracatçılarımızdan dinlediğimiz kadarıyla şu anda ihracatçı ve ulaştırmacılarımıza karşı sanki herkes birden kaçakçıymış gibi bir yaklaşım olduğunu söyleniyor. Vatandaşa güvenilmediği söyleniyor. Beyana güvenilmediği, tam sayıma doğru giderek hareket edildiği bu nedenle de sınır kapılarında bu beklemelerin giderek arttığı söyleniyor. Bu konularla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bundan 3 gün önce bir soru önergesi verdim. Bu soru önergesinin cevaplandırılmasını bekliyorum. Ama şunu açıkça ifade edeyim, zaten ihracatçının zorlandığı bugünlerde, ulaştırmacının zorlandığı bugünlerde bu kuyruklar zorluğu daha da arttırıyor."

TIR Şoföründen CHP\'li Öztrak\'a: Palavra İşe Yaramıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TIR Şoföründen CHP'li Öztrak'a: Palavra İşe Yaramıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • nihat: Bu kendini bilmez tır şoförünü 8 gün değil 80 gün bekleteceksin ki anlasın.Ama o kafa anlamaz. 10 23 Yanıtla
  • nedim: hakettikleriniz tarafından hakedildiğiniz gibi yönetiliyorsunuz. akıllı olun adam gibi oyunuzu kullanın. kıytırık bulgar bile size böyle işkence eder. bunlar daha iyi günleriniz. 7 21 Yanıtla
  • Ahıskalı Türk: Dayı 20 yıldır kör malesef 14 7 Yanıtla
  • Onur: Dürüstlük AKP ye oy vermekse sana ne diyeyim!Hırsız ve Tepeciler topluluğu be adam, aç gözlerini de gör artık, saçma sapan konuşacağına, tepkinin köy Dürüst Bey!!!!! 12 8 Yanıtla
  • caner tan: ha yuru git cahil 8 11 Yanıtla
  • .....: Bu akp lilere mal deyince neden bukadar tepki gösteriyorlar anlamiyorum 12 yıldan beri yaptıkları malik deyil de ne.hırsızlar,yalancilar vede sahtekarlar şimdide kalkmış mal durustlukten bahsediyor.hiçmi allahtan korkunuz yok. 6 13 Yanıtla
  • erxx: Ülkeyi parsel parsel satanlar günü gelince pensilvanyaya kaçacak aha şuraya yazıyorum 4 8 Yanıtla
  • Osmanlı : Sen adamını bulamadın yanlış duvara çarptın. Tayyip Babana git ülkeyi o yönetiyor sanada yardım eder palavrada atmıyor halinden belli olmuyormu? 8 4 Yanıtla
  • aa: Adamın dibisin dayıbu cCHP den ne hayır gelir ülkeye 4 8 Yanıtla
  • cehalet: Dayı senin aklın memleket meselelerine ermez. Dürüstlükten bahsediyor adam zır cahil. Erdoğan ve yalanları diye 100 saatlik filmler çıktı. 8 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement