Tır Sürücülerinin 'Hgs' Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Tır Sürücülerinin 'Hgs' Tepkisi

Trabzon’da TIR sürücüleri bazı illerde Hızlı Geçiş Sisteminden (HGS) geçiş yapmalarının ardından arkalarından gelen cezalara tepki gösteriyor.

12.02.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da TIR sürücüleri bazı illerde Hızlı Geçiş Sisteminden (HGS) geçiş yapmalarının ardından arkalarından gelen cezalara tepki gösteriyor.

Trabzon'da 34 yıldır TIR sürücülüğü yapan emekli öğretmen Hacı Mustafa Çolakoğlu, 8 TIR ve 2 otomobiline HGS sisteminden dolayı katlamalı olarak 14 bin TL ceza geldiğini ileri sürdü. Çolakoğlu, yola çıkmadan önce her seferinden PTT'ye giderek HGS kartı alarak parasını yatırmasına rağmen, HGS sisteminden geçiş yaptığı 61 K 6284 plakalı TIR'ına arkadan 3 bin TL ceza geldiğini iddia etti.

Toplamda 10 tane aracının bulunduğunu ve HGS sisteminden dolayı 14 bin TL cezasının olduğunu kaydeden Çolakoğlu, "Hızlı geçiş sistemi diye bir şey yapmışlar aslında bu hızlı soygun sistemi. 61 K 6283 arkasındaki plaka 61 K 6284 bazen bu plakaya bazen arkadaki plakaya yazıyorlar. Parayı alıyorlar ceza sonradan geliyor. Bu sistemin olduğu yerde yeşil yandığı zaman geçiyoruz. Geçiyorsun ama ceza gelmeye devam ediyor. Arka dorsesine bin 50 TL ceza, önüne de bin 300 TL ceza geldi. Gerede'de, Adana'da ve Boğaz Köprüsünde bu cezalar yazıldı. Kendi hususi aracıma PTT'den HGS aldım. Parasını yatırdım, Gerede'den girdim, Çamlıca'dan çıktım. Ceza yemişim para duruyor. Parayı almıyor. Araç da engelli arabası. Diğer aracımın ise 3 bin TL cezası var. İşine geldiği zaman parayı alıyor, cezayı gönderiyor. İşine geldiği zaman parayı almıyor, cezayı da gönderiyor" dedi.

HGS alırken ödedikleri paranın 11 katının alındığını savunan Çolakoğlu, "9 bin 400 TL bir aracımda, 3 bin TL bir aracımda, kendi hususi aracımda bin 300 TL ceza var. Ben otobana çıkmaya korkuyorum. Yürürken bile ceza yazacaklar. Bu garajın hepsinde ceza var. Eski sistemin güzeldi, kartımı uzatıyordum. Para varsa geçiyordum, para yoksa geçmiyordum. Biz şimdiki sistemde hızlı geçmiyoruz hızlı soyuluyoruz. 2013 yılında ceza geldi. TIR'a ayrı tarihli ceza geliyor, dorsesine ayrı tarihli ceza geliyor. Bunlar hiç birbirlerinden ayrılmıyorlar. 10 tane aracımda 14 bin TL ceza var. Muhatap bulamıyoruz. HGS alırken ödediğimiz parayı bizden 11 kat alıyorlar" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tır Sürücülerinin 'Hgs' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement