Tır Yaya Üstgeçidine Çarptı Metro Durdu - Son Dakika
Ege

Tır Yaya Üstgeçidine Çarptı Metro Durdu

Tır Yaya Üstgeçidine Çarptı Metro Durdu

Trafo Taşıdığı Belirtilen Bir Tır'ın Çarptığı Yaya Üstgeçidinden Kopan Parçaların Demiryolu Hattına Düşmesi Üzerine Metro Seferleri Durduruldu.

19.03.2010 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafo taşıdığı belirtilen bir TIR’ın çarptığı yaya üstgeçidinden kopan parçaların demiryolu hattına düşmesi üzerine metro seferleri durduruldu.

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, trafo taşıdığı belirtilen bir TIR’ın çarptığı yaya üstgeçidinden kopan parçaların demiryolu hattına düşmesi üzerine metro seferleri durduruldu. Kaza, saat 21.15 sıralarında, Ağaçlı Yol’da Sanayi ile Bölge istasyonları arasında meydana geldi. Şoför Özcan Dalkılıç (45), yönetimindeki 35 Y 9153 plakalı TIR ile yaya üst geçidine çarptı. Kazada, eğilen üst geçitten kopan demir ve asfalt paraçaları yola ve demiryolu hattına düştü. 

Tehlikeli bulundu

Üst geçidin hasar gördüğünü farkeden vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, İzmir Metro A.Ş. yetkililerine konuyu bildirdi. Kaza

yerine gelen İzmir Metro A.Ş. yetkilileri, üst geçidin demiryolu hattı üzerine yıkılması tehlikesini de gözönünde bulundurarak bu noktadan Bornova yönüne olan metro seferlerini durdurdu. Çalışmalar süresince Üçyol- Sanayi arası çalışan metronun, Sanayi İstasyonu’ndan sonra Bölge ve Bornova istasyonlarına gidemedi. Metroyla ulaşım sağlayacak vatandaşlara durum hakkında bilgi verilirken, Sanayi Metro İstasyonu’na gönderilen körüklü otobüslerle, hattın diğer bölümüne gideceklerin ulaşımı sağlandı.

Son sefer yapıldı

Olay, yerinde incelemelerde bulunan İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, vatandaşların can güvenlikleri açısından Bölge ve Bornova istasyonlarını kapattıklarını belirterek, “Bu iki istasyonumuza gitmek ve ya oradan metroya binerek Üçyol istikametine gidecek olan vatandaşlarımızı ESHOT’a ait otobüslerle aktarıyoruz” dedi.

Metro son seferin yapıldığı 24.00’e kadar aktarmalı olarak hizmet verdi. Gece sorunun giderilmesi ve gerekli önlemlerin alınmasının ardından, seferler sabah saatlerinden itibaren normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Tır Yaya Üstgeçidine Çarptı Metro Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement