Tire'de "Mavi Kapak" Projesi - Son Dakika
Yerel

Tire'de "Mavi Kapak" Projesi

Tire\'de "Mavi Kapak" Projesi

Tire'de engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, dernek, meslek odası ve özel kuruluş işbirliğiyle "her kapak bir adım" kampanyası başlatıldı.

08.07.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tire'de engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, dernek, meslek odası ve özel kuruluş işbirliğiyle "Her kapak bir adım" kampanyası başlatıldı.

Tire kent merkezinde başlayan projenin açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, engellileri yeniden hayata bağlamak istediklerini belirtti.

Mavi kapak kampanyalarıyla bugüne kadar çok sayıda engellinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğunu dile getiren Kiremitçi, "Bizim de bu projeye katkımız olsun istedik.  Mavi kapakların toplanacağı kutular, Barem Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ. tarafından imal edildi. Kendilerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Tire Bakkallar ve Bayiler Odası ve Tire Engelliler Derneği işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında resmi ve sivil kuruluşların hizmet binalarına, park, bahçe, kafe, alışveriş merkezleri, restoran, bakkal ve marketlere kapak toplama kutularının yerleştirileceğini kaydeden Kiremitçi, "Tüm duyarlı vatandaşlarımızı, pet şişe kapaklarını bu kutulara atarak bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Destek veren herkese şimdiden teşekkürler" dedi.

Tire Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı ise projenin engellileri çok heyecanlandırdığını dile getirdi.

Mavi kapakların engelliler için umut anlamına geldiğini dile getiren Çakıcı, "Bu kampanya ile toplanacak her 250 kilo plastik kapak birikimi ile bir tekerlekli sandalye alınacak" dedi.

Tire Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kantur da projeye destek oldukları mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tire'de 'Mavi Kapak' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement