Tire Süt Kooperatifi'nden Bir İlk Daha - Son Dakika
Yerel

Tire Süt Kooperatifi'nden Bir İlk Daha

Tire Süt Kooperatifi\'nden Bir İlk Daha

Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik projeleriyle Tire'nin ürünlerinin ülke çapında marka haline gelmesini sağlayan Tire Süt Kooperatifi'nin girişimiyle, süt hayvancılığı için büyük önem taşıyan hayvan bakıcılığı konusunda Sertifikalı Hayvan...

28.09.2013 01:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik projeleriyle Tire'nin ürünlerinin ülke çapında marka haline gelmesini sağlayan Tire Süt Kooperatifi'nin girişimiyle, süt hayvancılığı için büyük önem taşıyan hayvan bakıcılığı konusunda Sertifikalı Hayvan Bakıcılığı Kursu açılıyor.

İzmir İl Tarım Müdürlüğü, Tire Kaymakamlığı, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Tire Süt Kooperatifi'nin ortak çalışması sonucunda örnek bir çalışmaya imza atıldı.

Küçük Menderes Havzası'nda çiftinin başlıca geçim kaynağının süt hayvancılığı olduğunu vurgulayan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük; "Bölgede süt hayvancılığının hızlı gelişmesiyle verimlilik açısından Avrupa standartlarını yakaladık. Öte yandan yüksek verimli hayvan ırkları dengeli beslenme ve daha titiz bakım istiyor. Aksi takdirde hayvanlarda büyük sağlık problemleri yaşanıyor. Bu noktada hayvan bakıcılarının hayvan sağlığı ve beslenmesi konusunda iyi eğitim almış olması gerekmektedir" dedi.

Hayvan bakıcılığının bir meslek haline gelmesiyle yeni istihdam olanağı da sağlanacağına değinen Eskiyörük şunları söyledi:

"Avrupa'da hayvan bakıcılığı, ziraat mühendisi gibi eğitim almış uzman kişiler tarafından yapılan bir meslektir. Ancak ülkemizde hayvan bakıcılığı bir meslek olarak gelişemedi. Geliri yüksek ve keyifli bir iş olan bakıcılığı özendirerek yeni bir istihdam fırsatı yaratacağız. Aynı zamanda bölgede hayvan sağlığını kontrol altına alarak, verimliliği daha da arttırıp üreticinin gelirinin artması sağlayacağız"

Projenin süt hayvancılığının geleceği için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Kursta teorik ve pratik bilgiler birlikte verilecek. Hayvan beslenmesi, Hayvan Sağlığı, Sağım ve Hijyen gibi konular uzmanlar tarafından hızlı öğrenme teknikleri kullanılarak aktarılacak. Hedefimiz hayvan bakıcılarını eğitip hayvan hastalıklarını en aza indirerek, süt verimini ve kalitesini daha da arttırmaktır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tire Süt Kooperatifi'nden Bir İlk Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement