Tirebolu'da Fındık Budama Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Tirebolu'da Fındık Budama Eğitimi Verildi

Tirebolu ilçesinde üreticilere fındık budama eğitimi verildi.

03.10.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tirebolu ilçesinde üreticilere fındık budama eğitimi verildi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Fındık Tanıtım Gurubu (FTG) tarafından desteklenen, "Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" kapsamında Balçıkbelen köyünde üreticilere eğitim verildi.

Üreticilere fındık budama işleminin nasıl yapılması gerektiği, budamada yapılan hatalar, toprak numunesi alımı ve gübreleme teknikleri uygulaması arazide gösterildi.

Proje teknik koordinatörü Şenel Öztürk, yaptığı açıklamada, projenin amacının, ihraç edilen fındığın hem kalitesini artırmak hem de 2023 yılı için konulan 1 milyon ton fındık hedefi doğrultusunda çalışma yürütmek olduğunu söyledi.

Üreticilerin verilen eğitim sayesinde yaptıkları hataları görme fırsatı yakaladığını vurgulayan Öztürk, "Bundan sonra tekniğine uygun budama ve gübreleme yapacaklar. Üreticilerimize, eğitimin ardından sertifika vereceğiz. Üreticilerimizin kendi bahçelerine olduğu gibi, komşularının bahçelerinde de bu uygulamayı yaparak verimin artışına katkı sağlayacaklarına inanıyorum" dedi.

Ordu Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nusret Şahin ve Ferhat Demirarslan, Tirebolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gencan, ziraat mühendisi Ali Gümüş ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Ahmet Elevli ve tekniker Kazım Cebeci'nin de katıldığı eğitimin ardından üreticilere budama makası ve testere hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tirebolu'da Fındık Budama Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement